Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Christmas Under Fire

BUZZ 22 DEC  /  Flix Team

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, σκηνές από μια χρονιά που τα Χριστούγεννα δεν ήταν καθόλου όπως τα ξέραμε. Κι όχι δεν μιλάμε για το 2020

Ο αμερικανός πολεμικός ανταποκριτής στο Λονδίνο Κουέντιν Ρέινολντς, μιλα κατευθείαν στην κάμερα στο «Christmas Under Fire», για να μεταφέρει στους θεατές στην αντίπερα όχθη του ατλαντικου, την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων του 1940 στο Λονδίνο.

christmas under fire 607

Ο πόλεμος ήταν ακόμη μακριά από τις αμερικανικές ακτές τότε, αλλά η απειλή του ήταν έντονη και παρούσα και φιλμ όπως αυτό, έκαναν σαφές πως αυτό που συνέβαινε στην Ευρώπη αφορούσε και προμύνηε τις εξελίξεις και στην Αμερική.

christmas under fire 607

Το «Christmas Under Fire» είναι μια ταινία προπαγάνδας, κι όπως κάθε τέτοια, δείχνει λίγο περισσότερο μελοδραματική στα μάτια του σύγχρονου θεατή απ΄όσο θα έπρεπε. Ισως όμως όχι και τόσο μελοδραματική ή υπερβολικη στα μάτια του θεατή του 2020, όταν για μια ακόμη φορά, λόγω μιας άλλης διαφορετικής παγκόσμιας απειλής, τα χριστούγεννα είναι ξανά under fire.

Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.