Buzz

Στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» έπαιζε (ακόμα και) η γιαγιά του Κρις Πάιν

στα 10

Η Αν Γκουιν, ηθοποιός σε γουέστερν άλλωστε, πέρασε μια βόλτα από το λημέρι του Τσαρλς Μάνσον στην ταινία του Ταραντίνο!

Στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» έπαιζε (ακόμα και) η γιαγιά του Κρις Πάιν

Το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο έχει τόσες πολλές σινεφιλικές (ή τηλεοπτικές, μουσικές ή ό,τι αγαπάτε) αναφορές που μάλλον θα μας πάρει χρόνια να τις εντοπίσουμε όλες. Εκείνη που ήρθε στην επιφάνεια πρόσφατα είναι εξαιρετικά χαριτωμένη και τρυφερή.

Δείτε ακόμη: Στο νέο τρέιλερ της «Wonder Woman 1984», το υπερηρωικό είναι η animal print μίνι φούστα της Κρίστεν Γουίιγκ - Τσίτα

κρις εβανς αν γκουιν 607

Ο Κρις Πάιν πήρε μέρος σ' ένα podcast με τον Τζέι Κλοντ Ντίρινγκ. Λίγους μήνες νωρίτερα, σ' ένα άλλο podcast, του The Ringer, ο Κουέντιν Ταραντίνο τον είχε χαρακτηρίσει ως «ξεκάθαρα τον αγαπημένο»του ηθοποιό της νεώτερης γενιάς. Αλλά φαίνεται πως μεγάλη αγάπη έχει ο Ταραντίνο και στη γιαγιά του Κρις Πάιν, την Αν Γκουιν, ηθοποιό, μια από τις πρώτες scream queens του σινεμά, που έπαιξε τη δεκαετία του '40 σε ταινίες τρόμου, σαν το «House of Frankenstein», αλλά και σε γουέστερν, σαν τα «Men of Texas» και «Ride 'em Cowboy».

Εκεί, ο Κρις Πάιν αφηγείται πώς, πέρισυ, στο οσκαρικό πάρτι του Vanity Fair, είχε συναντήσει τον Κουέντιν Ταραντίνο και του είχε γνωρίσει τη μητέρα του, το σταθερό date του σε όλα τα επίσημα events! «Ο Κουέντιν ξέρει τα πάντα για τη γιαγιά μου,» λέει ο Πάιν. «Ξέρει τίτλους ταινιών, συμπρωταγωνιστές, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, είναι απίστευτος. Οπότε εκείνος κι η μητέρα μου κατέληξαν να μιλούν επί 40 λεπτά κι εγώ έφυγα και πήγα να πάρω άλλο ένα μαρτίνι.»

κρις πάιν αν γκουιν 607

Αυτό το θαυμασμό του για τη γιαγιά Πάιν, την Αν Γκουιν, ο Κουέντιν Ταραντίνο τον έκανε πράξη στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ». Οπως λέει ο Κρις Πάιν, «Πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και τους ρώτησα αν είδαν την ταινία. Την είχαν δει, τους άρεσε πολύ κι η μαμά μου μου λέει, "Ξέρεις, σ' αυτή τη σκηνή με τον Μπρους Ντερν που είναι αναμμένη η τηλεόραση;" Λέω, ναι, κάτι θυμάμαι. Αλλά εκείνη μου λέει, "Στην τηλεόραση παίζει μια ταινία της μητέρας μου." Η μαμά μου μού έστειλε ένα μέιλ για να του προωθήσω, προφανώς είναι τόσο γλυκό εκ μέρους του κι υποθέτω ότι το έκανε σκόπιμα... Η μητέρα μου έπλεε σε πελάγη ευτυχίας."»

Γιατί αν δεν τιμήσει ο Ταραντίνο το σινεμά και την τηλεόραση παλαιότερων δεκαετιών, ποιος θα το κάνει;