Φεστιβάλ / Βραβεία

Η δική σου (κινηματογραφική) ιστορία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει τις δράσεις του για όλη την οικογένεια, προσαρμοσμένο με έξυπνες ιδέες στις συνθήκες των ημερών.

Flix Team
Η δική σου (κινηματογραφική) ιστορία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Συνεχίζοντας τις δράσεις που αναπτύσσει από την πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί μικρούς και μεγάλους, μόνους ή με παρέα ή την οικογένειά τους να «διηγηθούν» τις δικές τους ιστορίες σε τρεις νέες διαδικτυακές δράσεις.

chania

ψhania

Πρώτη Δράση | Με κείμενο, φωτογραφία ή ταινία μικρού μήκους καλούνται όλοι να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία για τη σημερινή πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε, η οποία με τη συμβολή ειδικών συνεργατών του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στο διαδίκτυο, κοινωνώντας έτσι ο ένας την εμπειρία του άλλου, μια μεταξύ μας συνομιλία, μια συζήτηση συμβάντων, σκέψεων και συναισθημάτων.

Δεύτερη Δράση | Ολη η οικογένεια ή η παρέα συμμετέχει σε ένα εργαστήρι online της Κινηματογραφικής Λέσχης. Βλέπει μια ταινία και συμμετέχει σε ένα κύκλο δημιουργικών κινηματογραφικών δραστηριοτήτων.

Τρίτη Δράση | Ολη η οικογένεια ή η παρέα συμμετέχει σε ένα online εργαστήρι κινηματογραφικής ταινίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν εδώ για τις δράσεις που επιθυμεί και να επιλέξει τη συμμετοχή του.

chania

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι καθημερινές διαδικτυακές συναντήσεις των θεατών με το CineClub και τις online προβολές του στις 9 κάθε βράδυ, στην σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook αλλά και στο κανάλι του στο Youtube. Σημειώνουμε τέλος ότι σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό site με τη νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας υλοποιείται αυτές τις μέρες η εκπαίδευση δεκάδων εκπαιδευτικών από όλη την χώρα, που παρακολουθούν την εξ αποστάσεως δράση e-lesxi/Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο. Η δράση παραμένει ανοιχτή και δέχεται εδώ και νέους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.