Buzz

Φυσικά οι Καθολικές οργανώσεις τα έβαλαν με την «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

στα 10

Η πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης δεν είχε μόνο επίσημους καλεσμένους...

Φυσικά οι Καθολικές οργανώσεις τα έβαλαν με την «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

«Γιατί οι ασταμάτητες προσβολές στον Ιησού;» «Αποκατάσταση, αποκατάσταση, αποκατάσταση». Με τέτοια συνθήματα διαμαρτυρίας σε πικετοφορία υποδέχτηκαν μέλη οργανώσεων φανατικών Καθολικών την «Benedetta», τη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν που, μετά το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Καννών, έκανε την πρεμιέρα της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στο Λίνκολν Σέντερ.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2021 | Ενοχικές καλόγριες εν δράσει... Τρία χορταστικά κλιπ της «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

Στην ταινία, στα τέλη του 15ου αιώνα κι ενώ ο τόπος σαρώνεται από την πανούκλα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη. Ικανή, από τη νεαρή της ηλικία, να κάνει θαύματα, η Μπενεντέτα βλέπει την επίδρασή της στη ζωή της κοινότητας να εξελίσσεται άμεσα και συγκλονιστικά. Η Μπενεντέτα παίρνει στο μοναστήρι της μια νεαρή γυναίκα κι οι δυο τους ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν, στους κεντρικούς ρόλους, η Βιρζινί Εφιρά κι η Δάφνη Πατακιά και, μαζί τους, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ και ο Λαμπέρ Γουιλσόν. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Τζούντιθ Σ. Μπράουν που, με τη σειρά του, μεταφέρει μια πραγματική ιστορία.

Διαβάστε ακόμη: Kάννες 2021 | «Πολ, τρελάθηκες;» H «Benedetta» έκανε τους θεατές να κοκκινίσουν περισσότερο κι από το κόκκινο χαλί

benedetta 607

Η «Benedetta», λοιπόν, έδωσε την αφορμή για την πρώτη μεγάλη διαμαρτυρία Καθολικών στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης μετά το «Dogma» του Κέβιν Σμιθ, το 1999. Οσο οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα έξω από το κέντρο πολιτισμού όπου θα γινόταν η προβολή (δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο περαστικών), μέσα στην αίθουσα, ο Διευθυντής Προγράμματος του Φεστιβάλ, Ντένις Λιμ, ρώτησε το κοινό, «Πόσοι Καθολικοί βρίσκονται κοντά μας;» Περίπου το ένα τρίτο της αίθουσας σήκωσε το χέρι. Υστερα ο Λιμ ευχαρίστησε την Καθολική Λίγκα που συνέχιζε να διαμαρτύρεται απ' έξω και προσέθεσε, «Ο Βερχόφεν δεν προκαλεί χωρίς σκοπό.» Περιμένουμε τη νέα... πρόκληση του Πολ Βερχόφεν, στις οθόνες, τον Δεκέμβριο 2021.