Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Ενοχικές καλόγριες εν δράσει... Τρία χορταστικά κλιπ της «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

of 10

Βιρζινί Εφιρά, Δάφνη Πατακιά, Σαρλότ Ράμπλινγκ: ούτε ο Θεός δεν μπορεί να τις κάνει καλά!

Κάννες 2021: Ενοχικές καλόγριες εν δράσει... Τρία χορταστικά κλιπ της «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

Η νέα (λίγο πιο παλιά, λόγω των καθυστερήσεων που έφερε η πανδημία), ταινία του Πολ Βερχόφεν, πρώτη μετά το «Εκείνη» του 2018, έχει φτάσει μια ανάσα πριν την πρεμιέρα της, στο Φεστιβάλ Καννών που ξεκινάει αύριο.

Δείτε ακόμη: Μόνο ο Πολ Βερχόφεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει έτσι έναν μεσαιωνικό λεσβιακό έρωτα δυο καλογριών

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, στα τέλη του 15ου αιώνα κι ενώ ο τόπος σαρώνεται από την πανούκλα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη. Ικανή, από τη νεαρή της ηλικία, να κάνει θαύματα, η Μπενεντέτα βλέπει την επίδρασή της στη ζωή της κοινότητας να εξελίσσεται άμεσα και συγκλονιστικά. Η Μπενεντέτα παίρνει στο μοναστήρι της μια νεαρή γυναίκα κι οι δυο τους ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν, στους κεντρικούς ρόλους, η Βιρζινί Εφιρά κι η Δάφνη Πατακιά και, μαζί τους, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ και ο Λαμπέρ Γουιλσόν. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Τζούντιθ Σ. Μπράουν που, με τη σειρά του, μεταφέρει μια πραγματική ιστορία.

Μετά το πρώτο τρέιλερ που μας ενθουσίασε, τώρα απολαμβάνουμε Καθολικές ενοχές, μικρές δόσεις σαδισμού κι ενοχικό έρωτα στα τρία κλιπ της «Benedetta» που κυκλοφόρησαν. Δείτε τα παρακάτω, τα δύο χωρίς και το ένα με αγγλικούς υπότιτλους - αλλά και για τους μη ομιλούντες γαλλικά, το νόημα είναι ξεκάθαρο.