Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope συνεργάζεται με την Εβδομάδα Κριτικής και προσφέρει μια επιλογή από τις φετινές ταινίες μικρού μήκους - ανάμεσά τους και η ήδη βραβευμένη ταινία της Ζακλίν Λέντζου αλλά και η νεα ταινία του Γιώργου Ζώη.

Flix Team
Κάννες 2018: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της Εβδομάδας Κριτικής στο σπίτι σας!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Festival Scope εξασφάλισε μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν, εντός και εκτός Διαγωνιστικού Προγράμματος στην 57η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Μέχρι και τις 27 Μαΐου μπορείτε να δείτε τα νέα ταλέντα απ' όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και το Πρώτο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής, το «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονίας» της Ζακλίν Λέντζου, αλλά και το επιστημονικής φαντασίας «Third Kind» του Γιώργου Ζώη που προβλήθηκε σε ειδική προβολή.

Πατήστε τον ενεργό τίτλο της κάθε ταινίας παρακάτω για να μεταφερθείτε στην ειδική σελίδα του Festival Scope και να παρακολούθησετε εντελώς δωρέαν την ταινία της επιλογής σας. Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος της Εβδομάδας Κριτικής στο Festival Scope.

La Persistente

La Persistente της Καμίλ Λουγκάν (Γαλλία, 22')

Σε ένα χειμερινό θέρετρο κάπου στα Πηρυναία, ο Ιβαν ζει μόνο για τη μοτοσικλέτα του με το όνομα «La Peristente». Οταν ένας ανταγωνιστής του θα του την πάρει, ο Ιβαν θα δώσει τα πάντα για να την ξανακερδίσει...

Normal

Normal του Μάικλ Μπορόντιν (Ρωσία, 20')

Ο Σάσα υποκρίνεται τον νταή ανάμεσα στους συμμαθητές του προκειμένου να μπορεί να βλέπει την Λίσα. Στο σπίτι του είναι ένα παιδί που διψάει για γνώση και το όνειρό του είναι να φύγει από την μικρή πόλη μέσα στην οποία δεν χωράνε οι φιλοδοξίες του.

The Tiger

The Tiger του Μίκο Μιλιλάχτι (Φινλανδία, 10')

On a winter evening Dad returns home drunk. Tiger is in his room and Mom is sleeping on the couch. A quarrel breaks out. Dad has a shotgun. Tiger and Mom escape the house. Haunting silence falls. Tiger must return inside to see what has happened - and to take the first steps towards independency.

Third Kind 607

Third Kind του Γιώργου Ζώη (Ελλάδα, Κροατία, 32')

Η Γη έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό και η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στην Γη για να ερευνήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος...

Hector Malo

Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου (Ελλάδα, 23')

Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανέναν: καθώς περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Εχει χάσει την καρδιά της;

Pauline Enslaved

Pauline Enslaved της Σαρλίν Μπουρζουά (Γαλλία, 24')

Η Πολίν δεν έχει νέα από τον Μπρους, τον παντρεμένο εραστή της. Θα περάσει όλη την ημέρα στην εξοχή περιμένοντας ένα μήνυμα, παίζοντας με όλες τις πιθανότητες ενός έρωτα που της έχει γίνει εμμονή.

The Fall

The Fall του Μπορίς Λαμπέ (Γαλλίας, 14')

Καθώς ουράνια πλάσματα κατεβαίνουν στη Γη, οι κύκλοι της Κόλασης και του Παράδεισου μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα ενιαιό σχήμα.

Un Jour de Mariage 607

A Wedding Day του Ελίας Μπεκλεντάρ (Αλγερία, Γαλλία, 15')

Ο Καρίμ, ένας απατεώνας σε εξορία στην Αλγερία προσπαθεί να ξεκίνησει μια καινούρια ζωή στον υπόκοσμο μια υπαίθριας φυλακής.

Raptor

Raptor του Φελίπε Γκάλβεζ (Χιλή, 13')

Ο Αριελ μπλέκει σε μια συμπλοκή όπου πολίτες κατηγορούν έναν νεαρό ότι έχει κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο. Καθώς η μαφία αναλαμβάνει χρέη... αστυνομίας, ο Αριέλ δεν έχει ακόμη αποφασίσει με ποιου το μέρος είναι.

Exemplary Citizen

Exemplary Citizen του Κιμ Τσέολ Χούι (Κορέα, 12')

Ο κομψά ντυμένος Χο-Τζουν μπαίνει μέσα σε μια βρώμικη τουαλέτα στο πίσω μέρος του ιππόδρομου. Αυτό που βλέπει του κόβει την ανάσα. Αποφασίζει να καθαρίσει την τουαλέτα.

Nespresso Talents

Nespresso Talents

Τρεις ταινίες νέων δημιουργών με κεντρικό θέμα τη θέση της γυναίκας στον κόσμο σήμερα.


Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.