Buzz

Το «Bring your Own Brigade» είναι ένα επώδυνα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για τις φωτιές στην Καλιφόρνια - κι ολόκληρο τον κόσμο

στα 10

Κι αντικατοπτρίζει και την τραγική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Το «Bring your Own Brigade» είναι ένα επώδυνα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για τις φωτιές στην Καλιφόρνια - κι ολόκληρο τον κόσμο

Διαβάζοντας τις ειδήσεις ή βλέποντας τηλεόραση αυτές τις μέρες, ή κάθε μέρα, όλο και πιο συχνά τα τελευταία καλοκαίρια, είναι σαφές ότι οι φωτιές που καίνε την χώρα αλλά και σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι κομμάτι της νέας δυστοπικής «κανονικότητας».

Πολύ πριν από αυτό, τον Νοέμβριο του 2018, η Καλιφόρνια έζησε την δική της κόλαση φωτιάς όταν τεράστιες πυρκαγιές κατέκαψαν τεράστιο μέρος της Πολιτείας, κάνοντας σαφές σε όλους ότι ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απειλή που μπορεί να είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής αλλά που περιλαμβάνει πολλές ακόμη σύνθετες παραμέτρους.

Δείτε επίσης: Φωτιά καταστρέφει 4 τόνους κινηματογραφικής κληρονομιάς σε αποθήκη της Ταινιοθήκης της Βραζιλίας

bring you own brigade

Το «Bring your Own Brigade», το ντοκιμαντέρ της Λούσι Γουόκερ που έκανε την πρεμιέρα του στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance, καταγράφει εκείνη την καταστροφή, αλλά την ίδια στιγμή αναζητά αιτιάσεις που πηγαίνουν πέρα από τις προφανείς και διερωτάται αν υπάρχει ακόμη τρόπος να αποκατασταθεί η διαταραγμένη ισορροπία της φύσης.

bring you own brigade

Οπως αντιλαμβάνεστε, το φιλμ που ετοιμάζεται για την έξοδό του στην πλατφόρμα του Paramount+ δείχνει επείγον και σημαντικό, ειδικά μέρες σαν αυτές. Δείτε πιο κάτω το πρώτο του τρέιλερ.

Δείτε ακόμη: Εμβόλια τώρα: Το Netflix και η Disney κάνουν το δίκαιο πράξη