Industry

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ + FLIX = Ολα για τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ

στα 10

Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, στις 18.30, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Flix τιμούν τον «Δράκουλα», με αφορμή τη νέα του έκδοση στα ελληνικά.

Flix Team
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ + FLIX = Ολα για τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ

Ενα μυθιστόρημα-αρχέτυπο με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε όλη τη γη. Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε μετάφραση του Βασίλη Κιμούλη. Τι καλύτερη αφορμή για ένα απόγευμα αφιερωμένο στη δύναμή του, στη λογοτεχνία και στο σινεμά.

δράκουλας μεταίχμιο 607

Ο ιδιοφυής Ιρλανδός συγγραφέας, αξιοποιώντας τη μακραίωνη παράδοση γύρω από τον Δράκουλα της Τρανσιλβανίας, εκδίδει το 1897 το ομώνυµο αριστούργημά του, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει γνωρίσει πάμπολλες κινηματογραφικές μεταφορές.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε συνεργασία με το FLIX, σας προσκαλούν σε ένα λογοτεχνικό και κινηματογραφικό αφιέρωμα στον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ, την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.30, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

δράκουλας μεταίχμιο 607

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μεταφραστής του έργου Βασίλης Κιμούλης, η κριτικός λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά και ο συγγραφέας και επιμελητής της σειράς «Μεγάλες Αφηγήσεις», Δημήτρης Στεφανάκης.

Για την εμβληματική μορφή του Δράκουλα, την αισθητική και θεματική επιρροή του στην ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Νούσιας και ο κριτικός κινηματογράφου και συνιδιοκτήτης του FLIX, Γιώργος Κρασσακόπουλος.

Την παρουσίαση θα γεμίσει με εικόνες το video-δοκίμιο του Νίκου Πάστρα για την παρουσία του Δράκουλα στο σινεμά.

info
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
ώρα: 18.30
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Προμηθετείτε το βιβλίο από το site των Εκδόσεων Μεταίχμιο

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ, οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κάνουν δώρο σε 3 τυχερούς αναγνώστες του FLIX αντίτυπα του βιβλίου. Για να τα διεκδικήσετε, μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε share, like κι αφήστε σχόλιο κάτω από το post με το ονοματεπώνυμό σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως και την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με dm.