Buzz

Προφητικός Μπραντ Πιτ: «Μπράβο που φοράτε μάσκες» (Ιαπωνία, Σεπτέμβριος 2019)

στα 10

Ενα βίντεο του Πιτ, από μια περσινή συνέντευξη Τύπου στην Ιαπωνία, γίνεται viral για όλους τους σωστούς λόγους.

Προφητικός Μπραντ Πιτ: «Μπράβο που φοράτε μάσκες» (Ιαπωνία, Σεπτέμβριος 2019)

Πάμε ένα χρόνο πριν. Φρέσκος μετά τη Βενετία, καλεσμένος για να παρουσιάσει το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, ο Μπραντ Πιτ βρέθηκε στην Ιαπωνία και μίλησε στο ιαπωνικό κοινό και τους δημοσιογράφους.

Ολα αυτά ακούγονται πολύ παλιά και αδιάφορα πια, ο Πιτ κέρδισε τελικά το Οσκαρ του με το «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, κι αμέσως μετά.... ήρθε το τέλος του κόσμου (αστειυόμαστε). Αλλά πραγματικά, το 2020 θα είναι μια χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα ενώ, ταυτόχρονα, δε θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε από αυτό - όλα ακυρώθηκαν, όλοι οι μεγάλοι κινηματογραφικοί ετήσιοι σταθμοί δεν έγιναν, ζούμε μια εναλλακτική πραγματικότητα της ζωής και του σινεμά αυτή τη στιγμή.

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν πώς μέσα σε αυτό το 11λεπτο βίντεο, ο Πιτ σταματά τη ροή της συνέντευξης Τύπου για να πει κάτι για... τις μάσκες!

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Τζένιφερ Ανιστον και ο Τομ Χανκς έχουν να πουν κάτι σε όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκα

Aniston 607

Οι ασιατικές χώρες φορούσαν μάσκες για πάνω από 15 χρόνια, έχοντας υποφέρει πολύ από τον SARS, κι ο Πιτ μοιράζεται την εμπειρία του από την πρώτη φορά που προσγειώθηκε στο Τόκιο και είδε ανθρώπους γύρω του με μάσκες.

«Αρχικά το σχολίασα ως "παρανοϊκό" Και μετά σκέφτηκα ότι όταν έχεις ένα κρύωμα, φορώντας μάσκα, προστατεύεις τους γύρω σου και κατάλαβα πόσο υπεύθυνοι είστε και πόσο σωστό είναι όλο αυτό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το εφαρμόζουμε σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς...»

Το βίντεο έγινε χθες viral και για όλους τους σωστούς λόγους: η Αμερική έχει διχαστεί σε όσους πιστεύουν στον Covid 19 και σε όσους θεωρούν τα μέτρα (μάσκες, social distacing κλπ) ως «προπαγάνδα των δημοκρατικών». Δυστυχώς, ένα θέμα δημόσιας υγείας στη χώρα του δυτικού κόσμου που υπέφερε περισσότερο από κάθε άλλη (και δεν μοιάζει να συνέρχεται κάποια στιγμή γρήγορα, καθώς τα νούμερα ανεβαίνουν και πάλι) έχει πάρει φτηνές πολιτικές διαστάσεις.

Δείτε το απόσπασμα στο 7.50 της συνέντευξης:


Διαβάστε περισσότερα: