Buzz

Ενώστε τη φωνή σας με την «Χωρωδία» και δείτε πρώτοι την ταινία του Φρανσουά Ζιράρ

στα 10

Η Tanweer και το Flix σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε πρώτοι το «μελωδικό» αυτό φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ντάστιν Χόφμαν .

Flix Team
Ενώστε τη φωνή σας με την «Χωρωδία» και δείτε πρώτοι την ταινία του Φρανσουά Ζιράρ

Αν χρειάζεστε μια επιβεβαίωση για την δυνατότητα κάθε ανθρώπου να καταφέρει κάτι εξαιρετικό τότε το φιλμ του Φρανσουά Ζιράρ είναι η ταινία που πρέπει να δείτε. Στην «Χορωδία» ένα 12χρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε την μητέρα του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από τον πατέρα του, με τον οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν καμιά σχέση. Κανείς δεν περιμένει ότι αυτό το ατίθασο και μοναχικό πλάσμα θα καταφέρει να μπει στο συγκρότημα Boychoir - μια χορωδία αγοριών, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διατηρώντας υψηλά το κύρος της σχολής της.

boychoir 607

Η γεμάτη μουσική ιστορία ξεκινάει με τον Στετ (τον υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκάρετ Γουόρινγκ), ο οποίος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε μια δύσκολη συνοικία του Τέξας με την ανύπαντρη μητέρα του. Η διευθύντρια του σχολείου του είναι σίγουρη ότι η αγγελικά μελωδική φωνή του αξίζει να αναδειχθεί, αλλά ο Στετ αδυνατεί να καταλάβει πώς κάτι τέτοιο θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη πραγματικότητα της ζωής του. Όλα αλλάζουν όταν μετά τον θάνατο της μητέρας του ο Στετ θα βρεθεί στην Ανατολική Ακτή, σε μια από τις καλύτερες ιδιωτικές σχολές χορωδιών στην χώρα, στην Εθνική Ακαδημία Χορωδιών Αρρένων. Παρόλο που ξέρει ότι είναι η μοναδική ελπίδα που έχει, αναγνωρίζει ότι δεν μοιάζει καθόλου με τους υπόλοιπους. Δεν έχει μελετήσει μουσική, δεν έχει κανέναν να τον υποστηρίξει και είναι γεμάτος οργή που τον αναγκάζει σε ξεσπάσματα. Και το χειρότερο είναι, ότι από την πρώτη στιγμή έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο απαιτητικό, ασυμβίβαστο και προκλητικό άνθρωπο που έχει συναντήσει ποτέ του: τον φημισμένο και απαιτητικό Διευθυντή Καρβέλ - τον οποίο υποδύεται ο Ντάστιν Χόφμαν.

boychoir 607

Το φιλμ του Ζιράρ χρησιμοποιεί σαν όχημα την μουσική, αλλά μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις το κυνήγι του ονείρου σου και χτίζει μέσα από την ιστορία του Στετ, μια διαφορετική ταινία ενηλικίωσης. "Η παροδικότητα της παιδικής χορωδίας είναι μια υπενθύμιση ότι σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή, πάντα κερδίζουμε κάτι και χάνουμε κάτι," λέει ο Ζιράρ. "Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε στατικά την ύπαρξή μας, όταν στην πραγματικά διαρκώς αλλάζουμε, κινούμαστε και εξελισσόμαστε. Παρόλο που θέλουμε να ζήσουμε με μια βεβαιότητα, αυτή η βεβαιότητα θα ανατραπεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά της χορωδίας σε αυτή την ιστορία - νομίζω ότι όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους."

boychoir poster 607

Το φιλμ θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 25 Ιουνίου, αλλά εσείς έχετε την δυνατότητα να το δείτε πρώτοι, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21:00 στον θερινό κινηματογράφο Αρκαδία (Καραολή Δημητρίου 32 & Φορμίωνος 222, Πάρκο Βύρωνα).

Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις κάντε like και share στο ποστ του διαγωνισμού στην σελίδα του flix στο facebook. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.