Buzz

Ο Μπονγκ Τζουν-χο αναφέρει τους 20 σκηνοθέτες που πιστεύει πως θα πλάσουν το μέλλον του σινεμά

στα 10

Την λίστα αυτή δημοσίευσε στο περιοδικό Sight and Sound, γιορτάζοντας έτσι τα 20 χρόνια του ως σκηνοθέτης.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο αναφέρει τους 20 σκηνοθέτες που πιστεύει πως θα πλάσουν το μέλλον του σινεμά

Ο Μπονγκ Τζουν-χο εκτέλεσε χρέη αρθρογράφου για το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Sight & Sound γράφοντας για τους 20 σκηνοθέτες που πιστεύει πως είναι σημαντικοί για το μέλλον του σινεμά, γιορτάζοντας έτσι τα 20 χρόνια του ως σκηνοθέτης.

«Βρισκόμαστε στο 2020, ένα έτος που ανήκει από μόνο του σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας», αναφέρει ο σκηνοθέτης στην εισαγωγή του. «Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτούς τους 20 σκηνοθέτες απλά και μόνο για να συζητήσω το μέλλον του σινεμά. Απλά θέλω να συζητήσω για τις ταινίες που έχουν ήδη δημιουργήσει. Αλλά στο τέλος, αναπόφευκτα, αυτό αφορά το μέλλον του σινεμά. Γιατί, όταν είδαμε την δεύτερη ταινία του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Days of Being Wild», μπορεί να είχαμε ήδη ονειρευτεί το «In the Mood for Love» στο μυαλό μας. Ή όταν είδαμε το «Blood Simple» των αδερφών Κοέν μπορεί ήδη να είχαμε βιώσει το «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», το οποίο θα ερχόταν δυο δεκαετίες μετά.»

Διαβάστε ακόμα: O Μάρτιν Σκορσέζε έστειλε ένα συγχαρητήριο γράμμα στον Μπονγκ Τζουν-χο μετά τον οσκαρικό του θρίαμβο

bong joon ho 607

Στη λίστα αυτή βρίσκονται σκηνοθέτες όπως ο Τζόρνταν Πιλ, ο Αρι Αστερ, η Τζένιφερ Κεντ, Μάτι Ντίοπ και αρκετοί άλλοι ταλαντούχοι, πρωτοεμφανιζόμενοι και μη, σκηνοθέτες ενώ το 45% της λίστας του αποτελείται από γυναίκες. Ποιες εξελίξεις όμως περιμένει ο Τζουν-χο από το σινεμά για την επόμενη δεκαετία;

Ο ίδιος απαντά: «τα συναρπαστικά πλάνα του “Midsmommar”, τους κατάμαυρους ωκεανούς που συναντούν το ήσυχο βλέμμα στο “Asako I & II», την ομορφιά του “Φάρου” να στέλνει το ασπρόμαυρο φως του πέρα από τον ωκεανό, τις ατελείωτες παιδικές φωνές στις ταινίες της Γιούν Τζίεϊ-ουν, το υπέροχο κινηματογραφικό θαύμα που είναι το “Ευτυχισμένος Λάζαρος”.»

Διαβάστε παρακάτω την λίστα με τους σκηνοθέτες που αναφέρει ο Μπονγκ Τζουν-χο στο άρθρο του.

  1. Αλί Αμπάσι
    2. Αρι Αστερ
    3. Μπι Γκαν
    4. Χάιρο Μπουσταμάντε
    5. Μάτι Ντίοπ
    6. Ρόμπερτ Εγκερς
    7. Ρόουζ Γκλας
    8. Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι
    9. Αλμα Χαρ’ελ_
    10. Κίρστεν Τζόνσον
    11. Τζένιφερ Κεντ
    12. Ολιβερ Λάσε
    13. Φράνσις Λι
    14. Πιέτρο Μαρτσέλο
    15. Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ
    16. Τζόρνταν Πιλ
    17. Τζένιφερ Ρίντερ
    18. Αλιτσε Ρορβάκερ
    19. Γιούν Γκα-ουν
    20. Κλόι Ζάο