Buzz

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι και επίσημα περήφανο μέλος της LGBTQ+ κοινότητας

στα 10

Με ένα tweet του αφιερωμένο στην εβδομάδα του Pride σε όλον τον κόσμο, το κανάλι Νickelodeon επισημοποίησε την γκέι ταυτότητα του Μπομπ του Σφουγγαράκη.

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι και επίσημα περήφανο μέλος της LGBTQ+ κοινότητας

Δεκαπέντε περίπου χρόνια μετά από τις πρώτες συζητήσεις γύρω από τη σεξουαλικότητα του Μπομπ του Σφουγγαράκη και την ανεπίσημη ανακήρυξη του σε μέλος της queer κοινότητας, το Nickelodeon τον συμπεριλαμβάνει σε ένα tweet αφιερωμένο στην εβδομάδα Pride μαζί με δύο ακόμη ήρωες διάσημων σόου του: τον Σγουόζ Σβαρτζ από το «Henry Danger» και την Κόρα από το «Avatar: The Legend of Korra».

Ηταν 2005, όταν ένα βίντεο που έδειχνε σκηνές από το «SpongeBob SquarePants» και άλλα σόου για παιδιά υπό τους ήχους του «We are Family» των Sister Sledge, με σκοπό την ενίσχυση της ανοχής και της διαφορετικότητας, έγινε θέμα επίθεσης από συντηρητικούς κύκλους στην Αμερική. Ετσι ξεκίνησε η μεγάλη συζήτηση για το αν ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι γκέι, αν η ιστορία του συμβολίζει την ιστορία ενός διαφορετικού παιδιού και αν η σχέση του με τον Πάτρικ τον Αστερία είναι γεμάτη ερωτική ένταση... Αρχικά ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Χίλενμπεργκ είχε ήδη ανακηρύξει τον Μπομπ ως «ασέξουαλ», αλλά και οι υπεύθυνοι του καναλιού είχαν ξεκαθαρίσει πως η σεξουαλικότητά του Μπομπ δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τη σειρά.

Διαβάστε ακόμη: Η τρανσοφοβική Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

bob

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης υπήρξε ωστόσο ανεπίσημα όλα αυτά τα χρόνια ένα queer σύμβολο για εκατομμύρια παιδιά που ένιωθαν «διαφορετικά». Σήμερα μπορούν πλέον να αγαπήσουν τον αγαπημένο τους ήρωα ακόμη πιο δυνατά.