Buzz

Big Bang International Short Film Festival: Η δύναμη του μικρού μήκους στις 9 και 10 Μαΐου στο Μικρόκοσμο

στα 10

Ενα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους κάνει πρεμιέρα, με την υπογραφή και την εμπειρία της t-short.

Flix Team
Big Bang International Short Film Festival: Η δύναμη του μικρού μήκους στις 9 και 10 Μαΐου στο Μικρόκοσμο

Το Big Bang International Short Film Festival (BBISFF) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, τόσο διαδικτυακό όσο και live προβολών, που διοργανώνεται από την t-shOrt και φιλοξενείται στον μεγαλύτερο ιστοχώρο για την μικρού μήκους ταινία στην Ελλάδα, το www.shortfilm.gr.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής αγγίζοντας σχεδόν τις 1000 ταινίες. Από αυτές επιλέχθηκαν 30 ταινίες από 16 χώρες, οι οποίες θα προβληθούν στις 9 και 10 Μαΐου 2017 στον Μικρόκοσμο (Λεωφόρος Συγγρού 106), ενώ μια τριμελής επιτροπή (που αποτελείται από τον Ιστορικό και Κριτικό Κινηματογράφου Δημήτρη Καλαντίδη και τις σκηνοθέτιδες Εύη Καραμπάτσου και Μόνικα Βαξεβάνη) θα απονείμει τρία πρώτα βραβεία (πρώτο βραβεί - 700 ευρώ, δεύτερο βραβείο - 500 ευρώ, τρίτο βραβείο - 300 ευρώ) και δέκα ειδικά μη χρηματικά βραβεία στην τελετή λήξης στις 10 Μαΐου 2017.

Θα απονεμηθεί και βραβείο κοινού www.bigbang.gr αξίας 300 ευρώ.

Hibernation 607

Φέτος, στην πρώτη διοργάνωσή του, το BBISFF φιλοξενεί μία ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Ανεργία», ενώ στόχος του είναι η ετήσια διοργάνωσή του με διαφορετική και ανανεωμένη κάθε χρόνο θεματική. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Ανεργία» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και παράλληλα συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Big Bang International Short Film Festival 2017
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Συγγρού 106, τηλ: 210.9215305
Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Μαΐου, ώρες προβολών 18:00 και 21:00.
Οι ταινίες προβάλλονται με Αγγλικούς υπότιτλους.
Εισιτήρια: Ημερήσιο 4 ευρώ, Διήμερο 7 ευρώ. Στο πρόγραμμα 21:00 – 23:00 της 10ης Μαΐου (στο οποίο θα ανακοινωθούν και τα βραβεία) η είσοδος είναι δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook

Big Bang International Film