Buzz

Η ωραιότερη αφίσα του 2022 υπάρχει ήδη

στα 10

Κι ανήκει στο «The Tragedy of Macbeth» του Τζόελ Κοέν, δια χειρός Εντέλ Ροντρίγκες.

Η ωραιότερη αφίσα του 2022 υπάρχει ήδη

Περιμένουμε έτσι κι αλλιώς με ανυπομονησία το «The Tragedy of Macbeth», την «ερμηνεία» της σεξπιρικής τραγωδίας από τον Τζόελ Κοέν, με πρωταγωνιστές τον Ντενζέλ Γουάσινγκτον και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η οποία ήδη φιγουράρει σε πολλές έγκυρες λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η αφίσα της, ωστόσο, είναι ένα αριστούργημα από μόνη της.

Δείτε ακόμη: «Something wicked this way comes», όντως στο τρέιλερ του «The Tragedy of Macbeth»

Η μεσαιωνική τυπογραφία πέφτει πάνω στο «άγριο» χαρτί, στο χρώμα της σέπιας ή της... ανακύκλωσης. Η, ουσιαστικά, διχρωμία, το μαύρο και το κόκκινο, προδιαθέτουν για σκοτάδι και αίμα. Το στέμμα υπάρχει, το κεφάλι μοιάζει ακρωτηριασμένο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι ξεκάθαρα αφρικανικά, όμως στη λιτότητα του σχεδίου, του σχεδόν παιδικού, κρύβεται ο κυνισμός που έχει τόσο έντονα συνδεθεί με το σινεμά των αδελφών Κοέν - ή, έστω, πια, του Τζόελ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ξένες ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2022

Την αφίσα έχει σχεδιάσει ο Εντέλ Ροντρίγκες (επισκεφθείτε το site του εδώ), ένας Κουβανός καλλιτέχνης που ζει και δουλεύει στην Αμερική, του οποίου τα έργα εμπνέονται, ταιριαστά, από θρησκευτικές τελετουργίες, από τις κοινές ανθρώπινες μνήμες, την αίσθηση της ταυτότητας και της θνητότητας. Ταμάμ.

the tragedy of macbeth