Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Είχατε μια δύσκολη εβδομάδα και δεν προλάβατε να ενημερωθείτε για όσα έγιναν στον κόσμο του σινεμά; Δε θα σας αφήσουμε έτσι! Διαβάστε εδώ τα highlights των προηγούμενων ημερών και δε θα σας ξεφύγει τίποτα!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η ταινία της εβδομάδας: Iron Man 3: O Τόνι Σταρκ επιστρέφει για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την τρίτη προσωπική του περιπέτεια. Kαι είναι - πώς άλλιώς να το πούμε; - γαμάτος. Απ’ όπου και να το πιάσεις, το «Iron Man 3» μοιάζει με ένα ξέφρενο πάρτι που δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν παραδεχτείς ότι είναι σχεδόν η πιο απολαυστική ταινία υπερήρωα που έχεις δει ποτέ. Eξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως το hangover που σου αφήνει είναι καθαρό, διαρκές και κάτι παραπάνω από κομβικό για ό,τι θα είναι η μετά – «Avengers» εποχή της Marvel στη μεγάλη οθόνη – αν όχι για όλο το μέλλον των κόμικς στο σινεμά. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

mikraagglia

Επίσκεψη στα γυρίσματα: «Μικρά Αγγλία» O Παντελής Βούλγαρης μας ταξιδεύει στη θάλασσα της ανθρώπινης καρδιάς. Ο σκηνοθέτης μεταφέρει στο σινεμά το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, κάνοντας επιτέλους ένα όνειρό του πραγματικότητα. Το flix βρέθηκε στα (θεαματικά) γυρίσματα στην Ανδρο και σας μεταφέρει εικόνες, λέξεις και συναισθήματα... Διαβάστε και δείτε εδώ.

Συνεντεύξεις:

farahani

Γκολσιφτέ Φαραχανί. Με πατρίδα το σινεμά! Είναι η πιο διάσημη ηθοποιός του Ιράν. Κι επισήμως ανεπιθύμητη στη χώρα της. Στην «Πέτρα της Υπομονής» του Ατίκ Ραχίμι δίνει μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία στον ρόλο μιας γυναίκας που όπως μας λέει την καταλαβαίνει βαθιά. Διαβάστε εδώ.

Φατίχ Ακίν: Το σινεμά οφείλει να σε κάνει να σκέφτεσαι Ο Γερμανός σκηνοθέτης με το «Ο Παράδεισος Δεν Είναι Εδώ», επιστρέφει στην Τουρκία, δείχνοντας αυτή τη φορά μια βρώμικη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πλευρά της χώρας και μιλά στο flix, για τα σκουπίδια, τη συλλογικότητα και το «καθήκον» του σινεμά. Διαβάστε εδώ.

stevenΕλπίζουμε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ να περάσει εξίσου καλά και φέτος στις Κάννες...

Φεστιβάλ Καννών: Μετά την ανακοίνωση του Επίσημου Προγράμματος του Φεστιβάλ, ακολουθεί το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής, του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών και, λίγο αργότερα, κάποιων επιπλέον τίτλων στο Επίσημο που περιλαμβάνουν το «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους, με executive producer τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο με τη Faliro House. Επιπλέον, μαθαίνουμε ποιοι θα κάνουν παρέα στον Στίβεν Σπίλμπεργκ ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών εδώ.

Τελικά, θα γυρίσει ο Γούντι Αλεν τη νέα του ταινία στην Ελλάδα; Οσο οι φήμες οργιάζουν, μαθαίνουμε πληροφορίες για το καστ του. Διαβάστε εδώ.

Ελενα Παπαρίζου – Αθηνά Τσαγγάρη, girl power! Η ποπ τραγουδίστρια «δανείζεται» (λέμε, τώρα…) εικόνες από το «The Capsule» για το νέο της video clip! Δείτε το εδώ.

Amy Winehouse: The Documentary Ενα ντοκιμαντέρ για την τόσο σπουδαία όσο κι αυτοκαταστροφική Βρετανίδα τραγουδίστρια που έφυγε νωρίς, ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί για αγοραστές στο market του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ.

Ο Γκας Βαν Σαντ γύρισε ερωτική σκηνή με τον Αλεξ Πέτιφερ για δοκιμαστικό του «Fifty Shades of Grey»; Παρότι μια πεταχτή ματιά στο «Magic Mike» θα έφτανε, φημολογείται ότι ο Γκας Βαν Σαντ έκανε σέξι δοκιμαστικό για να διεκδικήσει τη σκηνοθεσία του «Fifty Shades of Grey». Ποιος θα μπορέσει να πει όχι; Διαβάστε εδώ.

Το 7ο Outview Film Festival… λάμπει στο σκοτάδι! Το ελληνικό LGBT φεστιβάλ κινηματογράφου αποδεικνύει ότι «δεν του πέφτει ποτέ» και ολοκληρώνεται, ανακοινώνοντας τα βραβεία του. Διαβάστε εδώ.

Τηλεόραση:

tv

Τα μυαλά, οι αθλητές, οι πριγκίπισσες: 10 σειρές που εκπροσώπησαν επάξια το πνεύμα του Τζον Χιουζ. Με αφορμή το υποτιμημένο «Awkward.» του MTV που επέστρεψε για 3η σεζόν, θυμόμαστε μερικές από τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές σειρές που θα έκαναν τον Τζον Χιουζ περήφανο. Διαβάστε εδώ.

Recap του επεισοδίου «Mad Men» 604 Στο επεισόδιο «Το Have and to Hold» ο Ντον προτείνει άλλο ένα αφαιρετικό διαφημιστικό concept ενώ αρνείται μια τολμηρή πρόταση. Διαβάστε εδώ.

Recap του επεισοδίου «Game of Thrones» 304 Χαίρε Ντένερις που ροκάρεις και... drakarys! Διαβάστε εδώ.

Ολίγη πολιτική: Οι Ευρωπαίοι δημιουργοί του κινηματογράφου φιλοδοξούν να ανατρέψουν την ακύρωση της «πολιτιστικής εξαίρεσης» που δρομολογείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις εμπορικές σχέσεις Ευρώπης και Αμερικής. Διαβάστε εδώ.

Τα νέα trailers:

avalanche

O Nτέιβιντ Γκόρντον Γκριν που ξέρουμε και αγαπάμε: τρέιλερ για το «Prince Avalanche». Δείτε το εδώ.

Τι υπήρχε πριν το σύμπαν; Τρέιλερ για το «Thor: The Dark World». Δείτε το εδώ.

«Θα μπορούσα να γίνω και Πρόεδρος της Αμερικής!» Οι teenagers της Σοφία Κόπολα βγάζουν γλώσσα, στο νέο τρέιλερ του «The Bling Ring». Δείτε το εδώ.

«Why Don't you Play in Hell?» 'Η Γιατί ο Σίον Σόνο είναι ο πιο cool Γιαπωνέζος σκηνοθέτης των ημερών μας. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Ποια σύνταξη; Νέο τρέιλερ για το «Red 2». Δείτε το εδώ.

Στο ελληνικό μέτωπο:

bird

Ενα καναρίνι την ημέρα! «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου ετοιμάζεται για τις αίθουσες στις 9 Μαΐου και μας πάει μια παράξενη, ατμοσφαιρική βόλτα στο instagram. Δείτε εδώ.

Το «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία συνεχίζει την πανηγυρική του πορεία στα διεθνή φεστιβάλ, κερδίζοντας το Βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας στη Δρέσδη. Διαβάστε εδώ.

Ο «Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου έκανε πρεμιέρα στα Τρίκαλα, συνέχισε με Θεσσαλονίκη και, σιγά-σιγά, κατεβαίνει προς Αθήνα. Διαβάστε εδώ.

Το «Into the Fire», ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ για τους μετανάστες στην Αθήνα, κυκλοφόρησε ελεύθερο στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο του φασισμού στη χώρα μας. Διαβάστε εδώ.

Διαγωνισμοί που... προλαβαίνετε ακόμα:

pare

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ VOL. 2: Help us help you, για να κάνεις την ταινία σου - Το μεγάλο δώρο από το Flix.gr και το Groopio.com! Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια» θ’ αποκαλύψει πρώτα σε σας τα σκοτεινά μυστικά της! Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere εδώ.

Γίνε και εσύ Iron Man. Μπορείς! Επειδή δεν μας βρίσκεται πρόχειρη μια από τις πολλές στολές που φτιάχνει ο Τόνι Σταρκ στο εργαστήριο του Iron Man, περιοριζόμαστε σε συλλεκτικά δώρα από το «Iron Man 3» που μπορούν να γίνουν δικά σας. Μάθετε πώς.

Κάντε δικό σας ένα αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού! Η ταινία του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», έρχεται στις 9 Μαΐου στις αίθουσες και το Flix έχει στα χέρια του τη συλλεκτική αφίσα για να κορέσει την καλλιτεχνική σας πείνα! Μάθετε πώς θ' αποκτήσετε την αφίσα.