Industry

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ VOL. 2: Help us help you, για να κάνεις την ταινία σου

στα 10

Το Flix.gr, το Groopio.com, η Stefi & Lynx Productions και ο Δαναός είναι αποφασισμένοι: ήρθε η ώρα να κάνετε σινεμά και θα σας βοηθήσουν μέχρι τέλους!

Flix Team
ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ  VOL. 2: Help us help you, για να κάνεις την ταινία σου

Εχεις στα σκαριά το επόμενο ελληνικό αριστούργημα, αλλά δεν ξέρεις πώς να χρηματοδοτήσεις την ταινία σου; Το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης Είναι Ε.Δ.Ω! Το Flix.gr και το Groopio.com σε συνεργασία με τη Stefi & Lynx Productions και τον κινηματογράφο Δαναό παρουσιάζουν το ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ VOL. 2.

Εάν θες να δεις την ιδέα σου να παίρνει σάρκα και οστά κερδίζοντας τη χρηματοδότησή της, την προβολή της, καθώς και πολύ σημαντική τεχνική υποστήριξη για να την πραγματοποιήσεις, ανέβασε την καμπάνια σου στο Groopio.com μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και πάρε μέρος στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης «Πάρε- δώσε Vol 2», που θα πραγματοποιηθεί στο E.Δ.Ω (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός) το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτώβριου. Η ιδέα που θα «κερδίσει» το κοινό του φεστιβάλ, θα κερδίσει όλα τα παραπάνω!

Δες πόσο απλό είναι:

Βήμα 1ο

Μπες στο www.groopio.com, ανέβασε και παρουσίασε αναλυτικά την ιδέα σου για μία ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους, καθώς και τον οικονομικό σου στόχο. Θυμήσου, απλώς, ότι θα πρέπει να έχεις ανεβάσει την καμπάνια σου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και μην ξεχάσεις να αναφέρεις στον τίτλο της την ένδειξη « Πάρε- δώσε» και εάν πρόκειται για ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους.

Βήμα 2ο

Στις 16 Σεπτεμβρίου, όλες οι καμπάνιες που έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεκινούν να τρέχουν online στο www.groopio.com. Επειδή το ποσό που θα συγκεντρωθεί διαδικτυακά έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του νικητή, φρόντισε η καμπάνια σου να είναι ελκυστικά δομημένη και να είσαι έτοιμος να τη διαδώσεις με όλα σου τα μέσα.

Βήμα 3ο

Η ομάδα του Flix.gr θα διαλέξει τις καλύτερες καμπάνιες, απ’ όσες έχουν δηλώσει συμμετοχή, και θα τις θέσει προς ψηφοφορία στο www.flix.gr από τις 16 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Βήμα 4ο

Οι ταινίες από κάθε κατηγορία (μικρού και μεγάλου μήκους) με τις περισσότερες ψήφους στο www.flix.gr θα πάρουν μέρος στο «Παρε-Δώσε Vol. 2».

Βήμα 5ο

Ελα στο Ε.Δ.Ω. στις 12 και 13 Οκτωβρίου, παρουσίασε με ελκυστικό τρόπο την ιδέα- ταινία σου στο κοινό και πείσε το να την ψηφίσει. Ο «εκλεκτός» του κοινού θα κερδίσει όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν για να πραγματοποιήσει την ιδέα του! Οσο για τους υπόλοιπους, μην απελπίζεστε: μπορείτε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας στην πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα, στο www.groopio.com.

Αλλά οι παροχές για τους 2 νικητές στις κατηγορίες «Ταινία μικρού μήκους» και «Ταινία μεγάλου μήκους» δεν τελειώνουν εδώ!

Ο νικητής στην κατηγορία «Ταινία μικρού μήκους» θα έχει στη διάθεσή του φωτιστικό εξοπλισμό από την Stefi & Lynx Productions,μακενιστικά από την Stefi & Lynx Productions, post production στην Stefi & Lynx Productions από χειριστή της νικήτριας ταινίας, καθώς και την ευκαιρία να δει την ταινία να προβάλλεται στον ιστορικό κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα).

Ο νικητής στην κατηγορία «Ταινία μεγάλου μήκους» θα έχει στη διάθεσή του φωτιστικό εξοπλισμό από την Stefi & Lynx Productions, μακενιστικά από την Stefi & Lynx Productions, καθώς και την ευκαιρία να δει την ταινία να προβάλλεται στον ιστορικό κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα).

Πώς λειτουργεί το Φεστιβάλ «Πάρε- δώσε»;

To «Πάρε- δώσε» παρέχει στον κάθε συμμετέχοντα το δικό του stand, το οποίο μπορεί να «διακοσμήσει», όπως ο ίδιος επιθυμεί, και από το οποίο θα παρουσιάσει την ιδέα του για μία ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους στο κοινό του φεστιβάλ. Κάθε stand διαθέτει μία κάλπη, στην οποία το κοινό ψηφίζει με μάρκες την ιδέα που του άρεσε περισσότερο. Κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε 1 ευρώ και αγοράζονται από το κοινό κατά την είσοδό τους στο χώρο του event. Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες μάρκες- ψήφους θέλει και μπορεί.

Η ιδέα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από τη διαδικτυακή της καμπάνια στο groopio.com, αλλά και τις περισσότερες ψήφους του κοινού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ανακηρύσσεται νικήτρια στην ανάλογη κατηγορία (ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους) και κερδίζει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις ψήφους- εισόδους, αλλά και όλες τις άλλες παροχές που αναφέρθηκαν παραπάνω για την πραγματοποίησή της.

Το «Πάρε- Δώσε Vol 1», το πρώτο φεστιβάλ εναλλακτικής χρηματοδότησης, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 26-27 Ιανουαρίου 2013 και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο νικητής του συγκέντρωσε το ποσό των 3.023 ευρώ για τη χρηματοδότηση της ιδέας του.

info

  • Πότε: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου
  • Πού: Ε.Δ.Ω , Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός, www.e-d-w.gr
  • Ακολουθήστε το «Παρε-Δώσε Vol. 2» στο facebook και το twitter
  • Οροι συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο: www.groopio.com και www.flix.gr
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Σεπτεμβρίου στο www.groopio.com
  • Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Δημήτρης Αναγνώστου, info@groopio.com, twitter: @groopio