Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

H εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε με τον απόηχο του Φεστιβάλ Δράμας, συνεχίστηκε με πολλές Νύχτες Πρεμιέρας και τέλειωσε με - συγνώμη Μπραντζελίνα - τον γάμο της χρονιάς. Και στα δικά σας!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

H εβδομάδα που πέρασε θα μείνει για πάντα πιο γνωστή ως «η εβδομάδα που (ξανά)παντρεύτηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ». Ο γάμος του με την Αμάλ Αλαμουντίν δεν ήταν μια απλή τελετή, αλλά ένα πολυήμερο πάρτι που ξεκίνησε από την επιβεβαίωση της ημερομηνίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου και τη φρενίτιδα που ακολούθησε στη Βενετία, με τους παπαράτσι να προσπαθούν να απαθανατίσουν κάτι από τις ετοιμασίες, κάποιους από τους καλεσμένους, λίγο από τη νύφη και φυσικά πολύ από τον γαμπρό. Οι φωτογραφίες - οι επίσημες - θα έρθουν σε λίγες ημέρες ως αποκλειστικότητα της αμερικανικής Vogue, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να απολαύσετε ένα event γεμάτο class και χάρη με φόντο τα θαλάσσια ταξί και τα επιβλητικά αρχοντικά/ξενοδοχεία της Βενετίας. Και κάποτε (πολύ σύντομα) θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο - και όχι επειδή για παράδειγμα γύριζαν το «By the Sea» στη Μάλτα - για τον οποίο έλειπαν από το γάμο ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί...

Διαβάστε και δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά την ημέρα που ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι πια ο πιο περιζήτητος εργένης της βιομηχανίας του θεάματος.

2

Αφήνοντας το γάμο και πηγαίνοντας για... πουρνάρια, αυτήν την εβδομάδα συνέβησαν επίσης τα εξής:

2

Συναντήσαμε τη Μαρία Καλλιμάνη, πρωταγωνίστρια του «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα και μιλήσαμε μαζί της για την ταινία που την έχρισε κινηματογραφική πρωταγωνίστρια, την αρχαιολογία που εγκατέλειψε για τις ανασκαφές στην υποκριτική, για το ρόλο που παίζουν τα ψάρια στη ζωή της και το σινεμά που υπήρξε ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Καλλιμάνη στην κάμερα του Flix.

2

Γιορτάσαμε την επέτειο των 10 χρόνων του «Lost» με μια επική αναδρομή σε όλα τα επεισόδια της σειράς στη σωστή τους σειρά. Από το... χειρότερο στο καλύτερο, έτσι όπως τα ταξινόμησε ο Θοδωρής Δημητρόπουλος. «Δείτε τα όλα από την αρχή» σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τηλεοπτική σειρά που παραλίγο να μείνει κλασική.

2

Είδαμε το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα στην ελληνική του πρεμιέρα στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και επιβεβαιώσαμε πως είναι μια ταινία με αναμμένο φυτίλι, μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Αγγελική Παπούλια και ένας «καθρέφτης» της κρίσης στον οποίο αντανακλάται ολοκάθαρη η αναζήτηση εξόδου κινδύνου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix για το «A Blast».

2

Θαυμάσαμε τον Τζον Μάλκοβιτς να ποζάρει σε κλασικές στιγμές της ιστορίας της φωτογραφίας και να μεταμορφώνεται από Αλφρεντ Χίτσκοκ σε Μέριλιν Μονρό και από Τζον Λένον σε Αντι Γουόρχολ σε ένα απολαυστικό portfolio - σχεδόν καλύτερο από οποιονδήποτε πρόσφατο ρόλο του μπορούμε να θυμηθούμε. Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ και διαλέξτε την αγαπημένη σας.

2

Ανεβάσαμε τον Πάνο Χ. Κούτρα στην ταράτσα του «Xenia» και τον αιφνιδιάσαμε με 15 ερωτήσεις που απαιτούσαν γρήγορες απαντήσεις. Τα κατάφερε μια χαρά εν όψει της πανελλήνιας πρεμιέρας της ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας και της εξόδου της στις 2 Οκτωβρίου στις αίθουσες. Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο με τον Πάνο Χ. Κούτρα να απαντάσει στις ερωτήσεις του Flix.

2

Παρακολουθήσαμε όλα όσα συνέβησαν μετά το διάσημο λόγο της Εμα Γουότσον στα Ηνωμενα Εθνη, όπου η 24χρονη ηθοποιός κάλεσε τους άνδρες να αναλάβουν δράση στο θέμα του διαχωρισμού των δύο φύλων. Πάθος, αγωνιστική διάθεση, κατασκευασμένες φάρσες και ένα ολόκληρο σύστημα νέου marketing ήταν μόνο λίγα από τα στοιχεία που κράτησαν στην επικαιρότητα το #HeforShe. Διαβάστε αναλυτικά όλη την ιστορία εδώ.

2

Μίλησαμε στο Θανάση Νεοφώτιστο, αμέσως μετά τη βράβευσή του στο Φεστιβάλ της Δράμας όπου η μικρού μήκους «Προσευχή» του κέρδισε ομόφωνα το Χρυσό Διόνυσο, κατάληξη ενός εξαημέρου στο φετινό Φεστιβάλ της Δράμας που διέθετε από υπέροχες ταινίες μέχρι και την Υφυπουργό Πολιτισμού. Διαβάστε εδώ την πλήρη ανταπόκριση του Flix και εδώ τη συνέντευξη του Θανάση Νεοφώτιστου.

2

Ακόμη: