Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου επιστρέφει στη δια ζώσης εκδοχή του το 2023

στα 10

Το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-26 Φεβρουαρίου, θα φέρει μαζί του και ένα νέο βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής παραγωγής.

Flix Team
Το Φεστιβάλ του Βερολίνου επιστρέφει στη δια ζώσης εκδοχή του το 2023

Μετά από δύο εκδόσεις του που άλλαξαν λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου επιστρέφει στην κανονικότητα και προετοιμάζεται για μια ολοκληρωμένη δια ζώσης εκδοχή του για το 2023, με τον τίτλο «Let’s Get Together».

Το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στις 16-26 Φεβρουαρίου, με τις δραστηριότητες της βιομηχανίας να φιλοξενούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αγοράς Κινηματογράφου στις 16-22 Φεβρουαρίου, της Αγοράς Συμπαραγωγής της Berlinale στις 18-22 Φεβρουαρίου και του Berlinale Talents (18–23 Φεβρουαρίου), μεταξύ άλλων εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμα: Στην αφίσα του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλόνικης μια γυναίκα γίνεται η υπερηρωίδα του σήμερα

berlinale 2022

Για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ θα εισαγάγει επίσης κι ένα βραβείο για την καλύτερη παραγωγή σειρών το οποίο θα δίνεται στο Berlinale Series Market το οποίο θα εκτυλίσσεται παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την Ευρωπαϊκή Αγορά.

Το φεστιβάλ θα εκφράσει επίσης την αλληλεγγύη του με την Ουκρανία μέσω αφιερωμάτων και εκδηλώσεων, όπως συναντήσεις προσωπικές συναντήσεις και κοινοτικές κινηματογραφικές εμπειρίες. «Τα φεστιβάλ κινηματογράφου είναι μέρη που ενισχύουν την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία της έκφρασης και τον ειρηνικό διάλογο», δήλωσαν οι διευθυντές της Μπερλινάλε Μαριέτ Ρίσενμπεκ και Κάρλο Τσάτριαν.