Φεστιβάλ / Βραβεία

«Before you talk to me»: από τα Βαλκάνια στους Αμπελόκηπους!

στα 10

Σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Our Park των Αμπελοκήπων διεξάγεται το διαβαλκανικό event που διοργανώνει το Balkans Beyond Borders με προβολή ταινιών μικρού μήκους και μουσική που φέρουν τα Βαλκάνια πιο κοντά στην... Ευρώπη.

Flix Team
«Before you talk to me»: από τα Βαλκάνια στους Αμπελόκηπους!

Η εκδήλωση «Before you talk to me», αποτελεί προπομπό του 3ου Balkans Beyond Borders Short Film Festival το οποίο θα γίνει στα Τίρανα από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2012 και έχει τίτλο «TALK TO ME»- Πολυγλωσσία και Επικοινωνία.

To Balkans Beyond Borders (BBB) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που χρησιμοποιεί την τέχνη της μικρού μήκους ταινίας αλλά και των νέων μέσων προκειμένουν να προωθήσει τη νεανική δημιουργικότητα και συνεργασία στα Βαλκάνια μέσα από το «διάλογο», την «αλληλεπίδραση» και την «πρωτοποριακή εκπαίδευση». Τους στόχους τους πετυχαίνει μέσω της διοργάνωσης κινηματογραφικών φεστιβάλ, workshops, σεμιναρίων και ανάπτυξης δικτύων ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων.

Καθώς το Φεστιβάλ του Βalkans Beyond Borders είναι ένα Φεστιβάλ που επισκέπτεται κάθε χρόνο και μια διαφορετική πόλη στα Βαλκάνια, φέτος δίνει την ευκαιρία στο κοινό του στην Αθήνα να απολαύσει μια βραδιά εφάμιλλη του περσινού Φεστιβάλ που έλαβε χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα τον Ιούνιο του 2011.

Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν προέρχονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, από τα Φεστιβάλ και τα Workshops του Balkans Beyond Borders, ενώ για το κλείσιμο των προβολών έχει προγραμματιστεί μια ειδική προβολή του «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

20.30 - 21.15 / Ζωντανή μουσική από τη ρουμάνικη μπάντα Fanfara Transilvania

21.30 - 22.20 / Προβολές: Μέρος 1

  • Dead Birds in Luisiana (17' 23'') Βιζέρα Σάβοσκα, Βουλγαρία
  • Narrated by Athens (1' 3'') Φιρούζε Καράογλου, Τουρκία
  • Beyond the River (14' 35''), Σαμπίρ Κανάγκι, Αλβανία
  • The Pond (2'), Δημήτρης Αργυρίου, Ελλάδα
  • Sunset from a Rooftop (11'), Μαρίνους Γκρούτχοφ, Ολλανδία
  • Draw me a Crisis, (3'), Αλκέτα Ραμάζ, Αλβανία

22:30 - 23:20 / Προβολές: Μέρος 2

  • When i die (19' 12''), Αντέλα Γιούσικ, Βοσνία - Ερζεγοβίνη
  • Democracy is to Choose (2' 58''), Βιντ Ράζιν, Σερβία
  • Tulum (15' 01''), Ντάλιμπορ Μάτανιτς, Κροατία
  • Burek (3' 25''), Φραντσέσκο Κόντε, Σκόπια
  • Casus Belli (11'), Γιώργος Ζώης, Ελλάδα

23:30- 00:10 / Ζωντανή μουσική από τους ARTefacts Εnsemble (με ταυτόχρονο δρώμενο από τους DDD - A Dance in a Day of your Days)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, η είσοδος είναι ελεύθερη και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Balkans Beyond Borders