Buzz

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να στηρίξει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

στα 10

Αγόρασε μετοχές της Disney στο όνομα της μικρότερης κόρης του.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να στηρίξει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τους αστυνομικούς της Μινεάπολης, πολλοί είναι οι επώνυμοι που στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τόσο την οικογένεια του θύματος, όσο και τον αγώνα διαμαρτυρίας που πυροδοτήθηκε στην Αμερική και οδήγησε σε αντιδράσεις σε όλες, σχεδόν, τις πολιτείες της χώρας.

Μια πτυχή αυτής της υποστήριξης στρέφεται προς τη μικρότερη, 6χρονη κόρη του Φλόιντ, Τζιάνα. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο του Νότιου Τέξας στο Χιούστον ενέκρινε, ήδη, μια πλήρη υποτροφία, εάν, μεγαλώνοντας, η κοπέλα θελήσει να σπουδάσει εκεί, η αδελφότητα Αλφα Κάππα Αλφα, η παραδοσιακή κοινότητα των Αφροαμερικανίδων της Αμερικής, προσέφερε στην Τζιάνα και τα δυο εγγόνια του Φλόιντ υποτροφίες για να σπουδάσουν σ' ένα πανεπιστήμιο της επιλογής τους, από εκείνα που, ιστορικά, έχουν υποστηρίξει τη φυλετική ισότητα, ενώ ο Κάνιε Γουεστ άνοιξε ένα λογαριασμό στο όνομα της Τζιάνα που θα καλύψει τις σπουδές της.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ σε μία «άβολη συζήτηση με έναν μαύρο άντρα»

Από την άλλη πλευρά, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ανέκαθεν εξαιρετική επιχειρηματίας μεταξύ των πολλών αρετών της, βρήκε έναν πρωτότυπο και τόσο αποτελεσματικό τρόπο να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Εστειλε στην εξάχρονη Τζιάνα - ή ΤζιΤζι όπως τη φωνάζουν οι δικοί της - δύο τηλεοπτικά σόου της, το «My Name Is Barbra» του 1965 και το «Color Me Barbra» του 1966, μαζί μ' ένα πακέτο μετοχών της Disney, αγορασμένων στο όνομα του κοριτσιού. Οι εκπρόσωποι της Στρέιζαντ δεν αποκάλυψαν τον αριθμό των μετοχών της Disney που χάρισε η σταρ στην Τζιάνα Φλόιντ, όμως η καθεμιά, αυτόν τον καιρό, κοστίζει 127 δολάρια και την τελευταία δεκαετία έφεραν κέρδος 370%.

Η Στρέιζαντ μίλησε, από την πρώτη στιγμή, κατά της αστυνομίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα σύγχρονο λιντσάρισμα», ενώ πριν μια βδομάδα μοιράστηκε το βίντεο όπου η Τζιάνα Φλόιντ, ανεβασμένη στους ώμους του παίκτη του NBA, Στίβεν Τζάκσον, γελάει κι επαναλαμβάνει, «ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο». Η εξάχρονη Τζιάνα (ή, μάλλον, η μητέρα της, Ρόξι Γουόσινγκτον, που χειρίζεται το λογαριασμό της στο instagram), εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Μπάρμπρα που, πραγματικά, της έκανε το πιο εύστοχο δώρο εξασφάλισης για το μέλλον της.

View this post on Instagram

#Repost @stak5 ・・・ That’s right GiGi “Daddy changed the world” 😢😢😢😢😢 George Floyd the name of change. #justiceforgeorgefloyd #ivehadenough Love to all who have love for all ✊🏿✊🏻✊🏾✊🏼✊🏽✊

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on