Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Balkan Can Kino επιστρέφει με το βλέμμα στραμμένο στις γυναίκες

στα 10

Το BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου (#4BCKFS) επιστρέφει για τέταρτη χρονιά αυτόν τον Οκτώβριο, στην Αθήνα και εστιάζει στις γυναίκες δημιουργούς.

Flix Team
Το Balkan Can Kino επιστρέφει με το βλέμμα στραμμένο στις γυναίκες

Το BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου (#4BCKFS) επιστρέφει για τέταρτη χρονιά αυτόν τον Οκτώβριο, στην Αθήνα και εστιάζει στις γυναίκες σκηνοθέτριες και δημιουργούς - και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου «στις γυναίκες ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εθνικότητας / εθνότητας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, γλώσσας, πολιτισμικών χαρακτηριστικών, θρησκείας, νομικού καθεστώτος, κ.λ.π.»_

Luchadoras 607 Los Luchadoras

Sonita 607 Sonita

Στόχος του 4ου Balkan Can Kino Συμποσίου Κινηματογράφου #4BCKFS είναι να δοθεί βήμα στις γυναίκες δημιουργούς, να προβάλλουν το έργο τους και να μιλήσουν για αυτό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες γυναικών από διαφορετικά είδη και στυλ κινηματογράφησης, γυναίκες καταξιωμένες αλλά και νέες δημιουργούς που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Μέσω των προβολών και των συζητήσεων αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός του κινηματογράφου, οι προκλήσεις, τα στερεότυπα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια επίτευξης ισότιμων ευκαιριών και αναγνώρισης. Το όραμα του #4BCKFS είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικτύου γυναικών δημιουργών και επαγγελματιών του κινηματογράφου, με γνώμονα την προώθηση των γυναικών και τη γυναικεία χειραφέτηση και ενδυνάμωση, με διαθεματική σκοπιά και διάθεση.

Corona Daydream Corona Daydream

Το #4BCKFS συνεχίζει να φέρνει κοντά δημιουργούς, σκηνοθέτες/τριες, καλλιτεχνικές ομάδες, κινηματογραφικές συλλογικότητες, οργανισμούς και επιμελητές/επιμελήτριες κινηματογραφικών προγραμμάτων αναγνωρισμένων αλλά και εναλλακτικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών, και την ενίσχυση της δικτύωσης και των διεθνών συνεργασιών. Το BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου είναι μία γιορτή για τον κινηματογράφο και τις/τους νέες/νέους δημιουργούς. Δέκα μέρες με προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, εγκαταστάσεις βιντεοτέχνης, ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ των δημιουργών και του κοινού, θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια, εκθέσεις, παρουσιάσεις κ.ά...

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις προβολές του 4o Balkan Can Kino. Όλες οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις του 4ου BCK Συμποσίου Κινηματογράφου είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Συνεργάτες προγράμματος: Ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας / Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδας / FeCHA – Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας / Pugnant Film Series / Invisible Women / Flavia Dima
Χώροι Διεξαγωγής: Στέλλα / Zoetrope / Ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας / Χίμαιρες
Διοργάνωση: Balkan Can Kino & FLP Athens
Το 4o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Balkan Can Kino είναι κινητό & pop-up σινεμά, εργαστήριο και κινηματογραφικό φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες του κινηματογράφου στην Αθήνα το 2017. Ο προγραμματισμός των ταινιών εστιάζει σε εναλλακτικές προσεγγίσεις, με σκοπό την ανάδειξη της διαφορετικότητας στον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές τέχνες. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Balkan Can Kino στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Balkan Can Kino