Industry

Η Authorwave ενώνει δυνάμεις με τη Σχολή Σταυράκου για την ενίσχυση της νέας γενιάς κινηματογραφικών δημιουργών

στα 10

Masterclasses, εκπαιδευτικές επισκέψεις, βραβείο και πρακτική άσκηση προβλέπει η συνεργασία.

Flix Team
Η Authorwave ενώνει δυνάμεις με τη Σχολή Σταυράκου για την ενίσχυση της νέας γενιάς κινηματογραφικών δημιουργών

Τη συνεργασία της με τη Σχολή Σταυράκου/H.C.T.S.S. ανακοινώνει η Authorwave, στηρίζοντας το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα. Θέλοντας να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του ελληνικού κινηματογράφου, η εταιρεία βρίσκει τρόπους να γίνει ακόμη πιο ενεργή και σε άλλα επίπεδα, εκτός από τις συνεχείς επενδύσεις της.

«Η ουσία του μέλλοντος βρίσκεται εκεί που ξεκινάει η γέννηση των ιδεών για τα έργα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στη νέα γενιά,» λέει ο Πάνος Μπίσδας, CEO/Founder της Authorwave. «Η υποστήριξη κι ενδυνάμωσή της αποτέλεσε τη θεμέλια σκέψη και γίνεται μέρος του οράματός μας.» Ενώ η Διευθύντρια Σπουδών, Γιάννα Λαμπροπούλου, επισημαίνει, «Η Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου πιστεύει βαθιά στη δυναμική του ελληνικού οπτικοακουστικού χώρου και έχει ως στόχο τη συνεχή ενίσχυση και αξιοποίηση των δεξιοτήτων των νέων δημιουργών.»

authorwave

Με κοινό όραμα και πίστη στην αναγκαιότητα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, η Authorwave σχεδίασε μαζί με τη Σχολή Σταυράκου τρόπους ενδυνάμωσης των Σπουδαστών που θα τους προσφέρουν περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους. Συγκεκριμένα, η Authorwave θα παρέχει:

Masterclasses
Υλοποίηση Audiovisual & Color masterclasses στην πράξη από τον Πάνο Μπίσδα - CEO / Founder και την έμπειρη ομάδα των Colorists της Authorwave.

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στα studios της Authorwave
Υλοποίηση επισκέψεων σπουδαστών της Σχολής στα state of the art studios της Authorwave για να ενημερωθούν για την τεχνολογία και τις δυνατότητες των οπτικοακουστικών μέσων, το παρόν και το μέλλον του Post Production.

Βραβείο
H.C.T.S.S. Award powered by Authorwave - στοιχειοθετείται από φέτος και θ’ αφορά σε ταινία υποψήφιου της Σχολής (από όλα τα τμήματα), λαμβάνοντας υπηρεσίες color grading.

Πρακτική άσκηση με Υποτροφία από την Authorwave
Υλοποίηση πρακτικής άσκησης με πρόσληψη πλήρους απασχόλησης (ενός έως δύο απόφοιτων κατόπιν αξιολόγησης) στην Authorwave, συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και δυνατότητα ανανέωσης βάσει αξιολόγησης.


Λίγα Λόγια για την Authorwave

Η Authorwave προσφέρει υψηλού επιπέδου οπτικοακουστικές υπηρεσίες που προορίζονται για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες (OTT).Από το 2007, με την ίδρυσή της από τον Πάνο Μπίσδα, παρέχει:

Post Production
Digital Cinema Theater - Color Grading
SDR | HDR Broadcast Suites Color Grading
Dolby Atmos - Sound Mix & Design
DCP Mastering
Deliverables
&
Localization
Dubbing (Μεταγλώττιση)
Subtitling (Υποτιτλισμός)
Transcription
Metadata

Η Authorwave επενδύει εξίσου στο ανθρώπινο δυναμικό της και σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, κάτι που αποδεικνύεται από την κορυφαία θέση που κατέχει στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Είναι η μοναδική all-in-one εταιρεία του χώρου. Διαθέτει ομάδα project management ανά τμήμα για να διασφαλίσει την αποτελεσματική συνεργασία με τους πελάτες κατά τη διάρκεια υλοποίησης της υπηρεσίας που έχει ζητηθεί. Διασφαλίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες με πιστοποίηση επιπέδου TPN ενώ διαθέτει ISO 27001. Είναι μέλος των Παγκόσμιων Οργανισμών DPP & Entertainment Globalization Association.

Λίγα Λόγια για τη Σχολή Σταυράκου /H.T.C.S.S.

H Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου (έτος ίδρυσης 1950) είναι η πρώτη Σχολή Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Παγκόσμιας Ενωσης Σχολών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (CILECT) και συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία ανάδειξης των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων (EFA Awards). Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Σχολής, η οργάνωση και η όλη δομή της συναρμόζονται με τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας, στοχεύοντας στη συνεχή διεύρυνση της κινηματογραφικής εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοί της έχουν λάβει υψηλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετέχοντας στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές διοργανώσεις, όπως το Φεστιβάλ Καννών και τα Βραβεία Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Στη Σχολή Σταυράκου λειτουργούν τρία τμήματα σπουδών τριετούς φοίτησης: τμήμα Σκηνοθεσίας, τμήμα Διευθυντών Φωτογραφίας Εικονοληπτών, τμήμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας.