Buzz

Το Σάββατο 5 Μαΐου πάμε για βιβλιοφαγικό... πικ-νικ στην Πλατεία Κοτζιά

στα 10

Ο En Lefko 87.7 και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στήνουν ένα αστικό πικ-νικ στο κέντρο της Πλατείας Κοτζιά, με αφορμή τις δράσεις για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 που δεν είναι άλλη από την Αθήνα.

Flix Team
Το Σάββατο 5 Μαΐου πάμε για βιβλιοφαγικό... πικ-νικ στην Πλατεία Κοτζιά

Το πρόγραμμα του Athens Urban Picnic: The Book Edition ξεκινάει από τις 11 το πρωί με ραδιοφωνικές εκπομπές με τους παραγωγούς του En Lefko 87.7 και ολοκληρώνεται με την οpen air προβολή του High Fidelity του Στίβεν Φρίαρς, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Νικ Χόρνμπι. Ενδιάμεσα όλοι όσοι φτάσουν στην πλατεία - ανεξαρτήτως ηλικίας - θα ακούσουν μουσική από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα φτιάξουν τον δικό τους οδηγό πόλης στο εργαστήριο «Map the City» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, θα ακούσουν τον Κωνσταντίνο Τζούμα να διαβάζει αγαπημένα βιβλία (ανάμεσά τους το «The Handmaid's Tale» της Μάργκαρετ Ατγουντ, θα παίξουν παιχνίδια, θα δουν θέατρο και μια άλλη όψη μιας όχι και τόσο γνωστής πόλης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Athens Urban Picnic: The Book Edition στο επίσημο site του En Lefko 87.7

Urban

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων του Athens Urban Picnic: The Book Edition

11.00 - 19.00 Ραδιοφωνικές εκπομπές με τους παραγωγούς του En Lefko 87.7

11.00 - 11.20 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων | Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης στις 11.00 το πρωί και θα κηρύξει, ουσιαστικά, την έναρξη του Athens Urban Picnic: The Book Edition.

11.00 – 13.30 & 15.00 – 17.30 Μάθε τη γειτονιά της πλατείας Κοτζιά και φτιάξε τον δικό σου οδηγό πόλης στο εργαστήριο «Map the City» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση | Κάθε πλατεία στο κέντρο της Αθήνας έχει την ιστορία της, τη γειτονιά της, τις γεύσεις της, τα μαγαζιά της, τις γωνιές της. Ανακάλυψε τα αγαπημένα σου σημεία, διάλεξε αυτό που θέλεις να μοιραστείς με όλους, σχεδίασε την διαδρομή προς αυτό το μοναδικό pin και βάλτο στον χάρτη. Ετοιμάσου να συμμετέχεις σε έναν οδηγό πόλης που θα εκτυπωθεί μπροστά σου για να χωρέσεις την Πλατεία Κοτζιά μέσα στην τσέπη σου! «Map the City»: Your walk, Your Pins, Your Athens.

11.30 - 13.00 Δράσεις για παιδιά από την ομάδα Kid A | Ενας δημόσιος χώρος στην παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου προσκαλεί τα παιδιά να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών του. Εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας: Μέσα από διαδραστικές μεθόδους εξερεύνησης και αναζήτησης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη πλατεία Κοτζιά με ένα διαφορετικό τρόπο, και θα ανασυνθέσουν στον χώρο την εμπειρία τους. Τι μπορεί να είναι ένα βιβλίο; Η πλατεία θα αποτελέσει την αφορμή για την ανάπτυξη διαφόρων ιδεών σχετικά με τη μορφή, το περιεχόμενο, και τη διαφορετικότητα που αναπτύσσονται γύρω από τα βιβλία. Το δικό τους πρωτότυπο δημιούργημα θα είναι το αποτέλεσμα μέσα από αυτό το παιχνίδι αλληλεπίδρασης. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεχόμενη ροή στο χώρο για να καλύπτει το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη του την διάρκεια και αφορά παιδιά από 7 μέχρι 11 ετών.

13.00-14.00 Αφηγήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων από τον Κωνσταντίνο Τζούμα | Ο αγαπημένος μας larger than life ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας, παίρνει τη θέση του στο κέντρο του αυτοσχέδιου πάρκου μας, διαβάζει και συνομιλεί με την Ερση Σωτηρωπούλου, συγγραφέα του μυθιστορήματος «Μπορείς;», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Κατόπιν, διαβάζει και σχολιάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την «Ιστορία της Θεραπαινίδας», της Καναδής πεζογράφου Μάργκαρετ Ατγουντ, στο οποίο βασίζεται η τηλεοπτική σειρά «The Handmaid’s Tale» και έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων με 6 Booker Awards. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

13.30-15.00 Παιδική θεατρική παράσταση «Γύρω Γύρω Μήνες» | Στη μουσικό-παιδαγωγική παράσταση την οποία δημιούργησαν η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής, τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή, το Φθινόπωρο, το Χειμώνα, την Ανοιξη, το Καλοκαίρι, με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση. Για παιδιά άνω των 3 ετών.

15.30-16.30 Λέσχη Ανάγνωσης: «Μοναδική Ιστορία» του Τζούλιαν Μπαρνς, με την ομάδα του «somuchreading»

Ξεκινάτε από σήμερα να διαβάζετε τη «Μοναδική Ιστορία» του Τζούλιαν Μπαρνς, με σκοπό να μαζευτείτε όλοι μαζί το Σάββατο 5 Μαΐου στην πλατεία Κοτζιά και να το συζητήσετε παρέα με την αγαπημένη λέσχη ανάγνωσης στο Facebook, τη σελίδα «So little sleeping, so much reading». Το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Μαΐου λοιπόν, θα συγκεντρωθείτε στα γρασίδια της πλατείας για μια κοινωνική δραστηριότητα αλλά και μια ανοιχτή προς όλους λέσχη ανάγνωσης, και να συζητήσετε για ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 2018, τη «Μοναδική Ιστορία» του Τζούλιαν Μπαρνς, ένα τρυφερό, ενορατικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

17.00-18.30 Λογοτεχνικό Bingo Game με τον Ηλία Φραγκούλη** | Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, κράτησε μερικά από τα στοιχεία του πρωτότυπου Bingo και το μετάλλαξε σε ένα quiz game γνώσεων. Στο Athens Urban Picnic η θεματική εμπνέεται από το βιβλίο και παίζουμε με τους τίτλους αγαπημένων ιστοριών αλλά και με ήρωες αξέχαστων μυθιστορημάτων.

19.00 - 20.00 Swing/Jazz Live με τους Tea For 3

20.15 - 22.00 Προβολή ταινίας «High Fidelity» του Στίβεν Φρίαρς

Είναι δυνατόν να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον που έχει συλλογή δίσκων ασύμβατη με τη δική σου; Μήπως, αν ακούς συνεχώς τα τραγούδια που μιλάνε για χωρισμούς κι ερωτικές απογοητεύσεις, δυστυχία και μοναξιά, η ζωή σου γίνεται άνω κάτω; Για τον Ρομπ Γκόρντον, 35 ετών, που είναι εθισμένος στην ποπ και ιδιοκτήτης καταστήματος δίσκων που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αυτές οι ερωτήσεις απαιτούν επιτακτικά απαντήσεις. Η γυναίκα που αγαπούσε τον άφησε: αν επιστρέψει κοντά του, θα την αγαπάει όσο τώρα που του λείπει και νιώθει ότι τον έχει απορρίψει; Θα συνεχίσει να ζει σ' αυτό το δυαράκι το γεμάτο δίσκους βινιλίου και cd ή πρέπει να μεγαλώσει επιτέλους, να ζήσει σε κανονικό σπίτι, να φτιάξει οικογένεια και να βρει μια πιο καθωσπρέπει δουλειά; Θα μάθει ποτέ πώς είναι να κάνεις έρωτα με μια τραγουδίστρια που έχει βγάλει δίσκο; Το δυσκολότερο πράγμα για τον Ρομπ είναι να πάψει να αξιολογεί τις καταστάσεις της ζωής του αυστηρά με όρους top 5, χωρίς κανένα συμβιβασμό: συγκροτήματα, βιβλία, ταινίες, τραγούδια - όλα μπαίνουν σε λίστες και κατατάσσονται. Ακόμα κι οι χωρισμοί του Ρομπ συνθέτουν ένα top 5, όπως τα καλύτερα ποπ τραγούδια όλων των εποχών, όπως τα καλύτερα τραγούδια που μιλάνε για τον θάνατο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Νικ Χόρνμπι με πρωταγωνιστή τον Τζον Κιούζακ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

βοοκ

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Athens Urban Picnic: The Book Edition στο επίσημο site του En Lefko 87.7