Buzz

Το Athens Open Air Film Festival κάνει το καλοκαίρι στην πόλη να μοιάζει σινεμά!

στα 10

Για έκτη χρονιά, οι προβολές του Athens Open Air Film Festival μετατρέπουν την Αθήνα σε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά, από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει η μπίρα Fischer.

Flix Team
Το Athens Open Air Film Festival κάνει το καλοκαίρι στην πόλη να μοιάζει σινεμά!

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και οι προβολές του φετινού Athens Open Air Film Festival, συνεχίζονται κανονικά στα πιο αναπάντεχα μέρη της πόλης, γεμίζοντας με κόσμο προβολές από αγαπημένες ταινίες, ταινίες που αξίζει να ανακαλύψεις, ταινίες που ξεκινούν από το μεγάλο αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τη γέννηση του Γουίλιαμ Σάιξπηρ και φτάνουν μέχρι το ασπρόμαυρο Χόλιγουντ και τα εθιστικά 80s.

Με δέκα προβολές να έχουν προηγηθεί από τα τέλη Ιουνίου και να έχουν προς το παρόν προσελκύσει χιλιάδες θεατές σε χώρους της πόλης όπως η πλατεία Αυδή, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, η Πειραιώς 260, το Θέατρο Αττικού Άλσους, το Αλσος Πετραλώνων, ο πεζόδρομος της Ερμού, το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και το Σινέ Δεξαμενή, το 6ο Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις εκδηλώσεις του μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε αναλυτικά: Athens Open Air Film Festival 2016: Από τον Prince μέχρι τον Σέρτζιο Λεόνε, όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά

Athens Open Air Film Festival 2016

Athens Open Air Film Festival 2016

Athens Open Air Film Festival 2016

Για τέταρτη χρονιά, η μπίρα Fischer είναι χορηγός του Athens Open Air Film Festival, χαρίζοντας άρωμα και γεύση στις προβολές του αλλά και σινεφίλ χαρακτήρα στις βραδιές του φετινού καλοκαιριού. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει τη στήριξη και την παρουσία της σε κάθε σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία, όπως κάνει εδώ και χρόνια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη μπίρα Fischer στο επίσημο site της και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Aliens 607

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και συνεχίστε να ανακαλύπτετε ταινίες, άγνωστες μεριές της Αθήνας και δροσιστικές Fischer για το υπόλοιπο καλοκαίρι:

Τρίτη 19 Ιουλίου / «Aliens» (1986) του Τζέιμς Κάμερον / Τρένο στο Ρουφ (Επαρχιακή Οδός Καλλιθέας-Ολυμπιάδας, Αθήνα)

Εντυπωσιακά εφέ, καταιγισμός δράσης, σκηνές δυσβάσταχτης αγωνίας και ανελέητοι ρυθμοί σε ένα ένδοξο σίκουελ που στέκεται επάξια πλάι στην πρωτότυπη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ και εκτοξεύει την ηρωίδα του στη λίστα με τις πιο διαχρονικές φιγούρες του σινεμά.

King Lear 607

Τετάρτη 20 Ιουλίου / Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και του αφιερώματος «Shakespeare in the City» / «Βασιλιάς Ληρ» (King Lear, 1970) του Πίτερ Μπρουκ / Πειραιώς 260 (Πειραιώς 260, Άγιος Ιωάννης Ρέντης)

Δυο ιερά τέρατα του αγγλικού θεάτρου, ο σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ και ο ηθοποιός Πολ Σκόφιλντ, μεταμορφώνουν την τραγωδία του «Βασιλιά Ληρ» σε κινηματογραφικό θέαμα υψηλής ποιότητας.

The Verdict 607

Παρασκευή 22 Ιουλίου / «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) του Σίντνεϊ Λουμέτ / Σινέ Τριανόν (Οδός Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

Με έναν εξαιρετικό Πολ Νιούμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένας από τους μέγιστους δημιουργούς του αμερικανικού σινεμά υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του: Ενα συγκλονιστικό δικαστικό δράμα το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς για αμέτρητα φιλμ που ακολούθησαν.

Dementia 607

Δευτέρα 25 Ιουλίου / Σινεμά μετά μουσικής / «Dementia» (1955) του Τζoν Πάρκερ συνοδεία μουσικής επένδυσης από τον The Boy / Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Αθήνα)

Η νυχτερινή οδύσσεια μιας μοναχικής γυναίκας στους δρόμους της μεγαλούπολης την οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια σεξουαλικής απόγνωσης και παράνοιας, σε αυτό το πραγματικά αλλόκοτο και ακόμη ανεξερεύνητο από το ευρύ κοινό νουάρ που δεν έχει καθόλου διαλόγους, αφήνοντας να μιλήσει η εξπρεσιονιστική γλώσσα των εικόνων.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Dressed to Kill 607

Παρασκευή 19 Αυγούστου / «Προετοιμασία για Eγκλημα» (Dressed to Kill, 1980) του Μπράιαν Ντε Πάλμα / Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Αθήνα)

Προκλητικός αισθησιασμός, σοκαριστική βία, ατσαλένιο σασπένς και ραδιούργες σεναριακές εκπλήξεις σε ένα διεστραμμένα απολαυστικό ψυχολογικό θρίλερ που ο Ντε Πάλμα σκηνοθετεί με απερίγραπτη μαεστρία και απροκάλυπτη ηδονή.

Henry V 607

Παρασκευή 26 Αυγούστου / Αφιέρωμα «Shakespeare in the City» / «Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944) του Λόρενς Ολίβιε / Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης)

Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και …Λόρενς Ολίβιε. Ο ηθοποιός που αποτέλεσε συνώνυμο της σαιξπηρικής αναπαράστασης σε θέατρο και σινεμά, αναλαμβάνει το ρόλο του Ερρίκου του 5ου και ενορχηστρώνει ως σκηνοθέτης μερικές από τις πιο επικές (και αιματηρές) σκηνές μάχης της 7ης τέχνης.

Theatre of Blood 607

Δευτέρα 29 Αυγούστου / Αφιέρωμα «Shakespeare in the City» / «Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973) του Ντάγκλας Χίκοξ / Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα)

Γκραν γκινιόλ τρόμος, ακαταμάχητο μαύρο χιούμορ και ένας σαρδόνιος Βίνσεντ Πράις που δεν χορταίνεις να βλέπεις πρωτοστατούν σε αυτή την εκκεντρική παρωδία, όπου ένας ηθοποιός εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα έργα του Σαίξπηρ!

Amadeus 607

Τρίτη 30 Αυγούστου / «Αμαντέους» (Amadeus, 1984) του Μίλος Φόρμαν / Cine Anesis (Αίγινα)

Το βραβευμένο με 8 Οσκαρ κομψοτέχνημα του Μίλος Φόρμαν για τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι μία ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας. Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του καταξιωμένου Πίτερ Σάφερ, έγινε μία οξυδερκή σπουδή για το χάσμα ανάμεσα στο θεϊκό ταλέντο και την ανθρώπινη μετριότητα.

Once Upon a Time in the West 607

Τετάρτη 31 Αυγούστου / «Κάποτε στη Δύση» (Once Upon a Time in the West, 1968) του Σέρτζιο Λεόνε / Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηριού 137, Αθήνα)

Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ενιο Μορικόνε, το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα, η μεγαλειώδης σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, η Κλαούντια Καρντινάλε να σκορπίζει την ομορφιά της σε ένα σκληρό κόσμο αντρών και η μυθολογία της Αγριας Δύσης συνηγορούν στο να γεννήσουν ένα από τα ανυπέρβλητα γουέστερν έπη του κινηματογράφου.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

The Misfits 607

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου / «Οι Αταίριαστοι» (Misfits. 1961) του Τζον Χιούστον / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Eνα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου / Προβολή έκπληξη για τα 40 χρόνια του περιοδικού «Αθηνόραμα» (Ο χώρος και οι λεπτομέρειες της προβολής θα ανακοινωθούν σύντομα)

Athens Open Air Film Festival 2016

**Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr. Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 6ου Athens Open Air Film Festival.

Αναζητήστε και παγωμένες μπίρες Fischer σε κάθε μία από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival.

Athens Open Air Film Festival 2016