Buzz

Αν ο Γκιγιόμ Κανέ είναι ο Αστερίξ, φυσικά η Μαριόν Κοτιγιάρ θα είναι η... Κλεοπάτρα. Και τι μύτη!

στα 10

Στο δρόμο του μεταξιού θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος περιπετειών του μικροσκοπικού Γαλάτη και του μαγικού φίλτρου.

Αν ο Γκιγιόμ Κανέ είναι ο Αστερίξ, φυσικά η Μαριόν Κοτιγιάρ θα είναι η... Κλεοπάτρα. Και τι μύτη!

Η πέμπτη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Γκιγιόμ Κανέ δεν θα είναι μια γλυκιά κομεντί ή ένα διακριτικό κοινωνικό δράμα. Θα είναι μια από τις μεγαλύτερες γαλλικές παραγωγές της χρονιάς, η αρχή ενός νέου κύκλου των περιπετειών του Αστερίξ στην οθόνη.

Διαβάστε ακόμη: Η Μαριόν Κοτιγιάρ ανασταίνει το «Annette» του Λεός Καράξ

asterix 607

Το φιλμ θα λέγεται «Αστερίξ και Οβελίξ στο Δρόμο του Μεταξιού» και, καθώς ο ίδιος ο - όχι πρώτο μπόι, έτσι κι αλλιώς - Γκιγιόμ Κανέ θα υποδύεται τον μικροσκοπικό Αστερίξ, ο Ζιλ Λελούς θ' αναλάβει το ρόλο του θεωρητικού Οβελίξ. Ακολουθώντας τα κομψά βήματα της Μόνικα Μπελούτσι που είχε προηγουμένως, στο «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» του 2002, ενσαρκώσει το θρύλο στην οθόνη, την Αυτοκράτειρα Κλεοπάτρα θα ερμηνεύσει η Μαριόν Κοτιγιάρ, εξασκώντας, επιπλέον, την υπέροχη κωμική πλευρά της.

Διαβάστε ακόμη: Η Μαριόν Κοτιγιάρ λυπάται τις γυναίκες που δεν θαυμάζουν γυναίκες (και ομολογεί στο Flix ποια είναι η κινηματογραφική θεά της)

Κατά τα λεγόμενα, ο νέος «Αστερίξ» θα έχει ένα budget... φαραωνικών διαστάσεων, των 65 εκ. ευρώ που, και πάλι, είναι μικρότερο από το κόστος των 78 εκ. ευρώ του «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» του 2008. Η ταινία θα είναι γαλλο-κινεζική συμπαραγωγή και μεγάλο μέρος της θα γυριστεί, την άνοιξη του 2020, στην Κίνα. Η ιστορία δεν βασίζεται σε κόμικ των Γκοσινί και Ουντερζό, αλλά είναι ένα πρωτότυπο σενάριο των Φιλίπ Μισελέν και Ζιλιάν Ερβέ, που εκτυλίσσεται το 50 π.Χ. και παρακολουθεί την προσπάθεια απόδρασης (με τη βοήθεια των δυο αγαπημένων ηρώων, φυσικά), της κόρης του Κινέζου αυτοκράτορα από τα χέρια ενός κακόβουλου πρίγκηπα. Σαν να λέμε, ιδανική ιδέα για να αξιοποιηθούν οι κινεζικοί πόροι.