Φεστιβάλ / Βραβεία

ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Wood and Water» του Γιόνας Μπακ

στα 10

Κάθε μέρα το Flix προτείνει επιλογές από το ArteKino Festival, το πιο συναρπαστικό online και δωρεάν κινηματογραφικό φεστιβάλ του Δεκεμβρίου.

Flix Team
ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Wood and Water» του Γιόνας Μπακ

Στην έκτη του χρονιά, το online κινηματογραφικό φεστιβαλ ArteΚino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών απ' όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη φρέσκια, τολμηρή και ανανεωτική ματιά τους στο σύγχρονο σινεμά.

Ανάμεσά τους βραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, υπογραφές που ορίζουν τη σύγχρονη φιλμική κουλτούρα, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (ή και τα δύο μαζί) που δοκιμάζουν τα όρια και ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από το κινηματογραφικό εδώ και τώρα. Ολες οι ταινίες προβάλλονται online και δωρεάν.

Το Flix θα παρουσιάζει κάθε μέρα μια από τις ταινίες του φετινού ArteKino Festival.

Διαβάστε αναλυτικά: ArteKino Festival 2021: Tο συναρπαστικό online φεστιβάλ είναι εδώ

Wood and Water του Γιόνας Μπακ
(Γερμανία, 2021, 85')
Δείτε το εδώ.

Ζώντας σε μια μικρή γραφική πόλη στην κοιλάδα του Μαύρου Δάσους, η Ανκε αποφασίζει πως έχει έρθει η στιγμή για μερικά «δύσκολα» ταξίδια. Το πρώτο είναι μια επιστροφή στις αναμνήσεις της, δίπλα στη θάλασσα όπου θα φτάσει με τη κόρη της, εκεί όπου ζούσε κάποτε με όλη την οικογένεια, ένα μέρος αγνώριστο πλεόν, κάποτε μέσα στη φύση, τώρα χώρος για τα πολυτελή εξοχικά προνομιούχων τουριστών. Το δεύτερο είναι στο Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου βρίσκεται ο γιος της που έχει να τον δει τρία ολόκληρα χρόνια. Αποκλεισμένος στην ξένη χώρα λόγω του θερμού πολιτικού σκηνικού ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει. Η Ανκε όμως είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια...

Αφήνοντας πίσω της την ηρεμία ενός (μικρό)κοσμου που αλλάζει, η Ανκε θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ και θα ξεκινήσει μια διαδρομή στα χνάρια του γιου της, η οποία όμως τελικά θα την οδηγήσει πιο κοντά στον εαυτό της και στις ερωτήσεις που τόσα χρόνια έκανε χωρίς να παίρνει απαντήσεις.

wood and water

Ο Γιόνας Μπακ κινηματογραφεί τη στην πραγματικότητα μητέρα του σε μια απλή κι όμως τόσο πλούσια σε συναισθήματα ξενάγηση στις έννοιες της «απόστασης», της «επικοινωνίας», της μητρικής «αγάπης». Το ταξίδι της στο Χονγκ Κονγκ είναι αποκαλυπτικό όχι μόνο για τον προορισμό που θα έχει - προς τα μέσα στην ανθρώπινη φύση, αλλά και για τον τρόπο που κινηματογραφείται: σαν ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο που παίρνει ζωή από τον άνθρωπο σε μια διαρκή κίνηση στο χώρο και τον χρόνο.

Δείτε online και δωρεάν όλο το «Wood and Water» εδώ:

Ψηφίζετε εδώ για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε τρεις τυχερούς ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ του Βερολίνου 2022 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα, ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ των Καννών του 2022, με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα κι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Angell/S.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

wood and water