Φεστιβάλ / Βραβεία

ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Nocturnal» της Ναταλί Μπιανσερί

στα 10

Κάθε μέρα το Flix προτείνει επιλογές από το ArteKino Festival, το πιο συναρπαστικό online και δωρεάν κινηματογραφικό φεστιβάλ του Δεκεμβρίου.

Flix Team
ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Nocturnal» της Ναταλί Μπιανσερί

Στην έκτη του χρονιά, το online κινηματογραφικό φεστιβαλ ArteΚino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών απ' όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη φρέσκια, τολμηρή και ανανεωτική ματιά τους στο σύγχρονο σινεμά.

Ανάμεσά τους βραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, υπογραφές που ορίζουν τη σύγχρονη φιλμική κουλτούρα, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (ή και τα δύο μαζί) που δοκιμάζουν τα όρια και ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από το κινηματογραφικό εδώ και τώρα. Ολες οι ταινίες προβάλλονται online και δωρεάν.

Το Flix θα παρουσιάζει κάθε μέρα μια από τις ταινίες του φετινού ArteKino Festival.

Διαβάστε αναλυτικά: ArteKino Festival 2021: Tο συναρπαστικό online φεστιβάλ είναι εδώ

Nocturnal της Ναταλί Μπιανσερί (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 84’)Δείτε την ταινία εδώ.

Η 17χρονη Λόρι μόλις έφτασε στην παραθαλάσσια κωμόπολη και κάνει τα πάντα για να ενταχθεί στις μικροκοινωνίες του σχολείου και της γειτονίας της. Ο 30χρονος Πιτ, διάσημος κατακτητής και ξενύχτης, είναι μπογιατζής και έχει μισθωθεί για εξωτερικές δουλειές στο σχολείο της Λόρι. Η συνάντησή του με τη Λόρι θα είναι καθοριστική, καθώς αυτός θα πάθει μαζί της εμμονή κι αυτή θα τον φλερτάρει, θεωρώντας πως αυτή είναι η ευκαιρία της να αγαπήσει το νέο τόπο στον οποίο αναγκάζεται να μείνει. Η σχέση τους προχωράει, πλατωνικά στην αρχή, δίνοντας νόημα και στους περιστασιακούς έρωτες του Πιτ αλλά και στη νεανική καρδιά της Λόρι. Οταν όμως θα φτάσει η στιγμή του σεξ, το χάσμα μεταξύ τους θα γίνει απροσπέλαστο.

Ενας απαγορευμένος έρωτας ή μια ευκαιρία για δύο ανθρώπους να ξαναθέσουν τις προτεραιότητές τους, στο κέντρο του «Nocturnal» υπάρχει και κομμάτι από την εφηβική αθωότητα και η κοινωνική ματιά πάνω στο (επίκαιρο) θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από μεγαλύτερους άνδρες σε ανήλικες γυναίκες, αλλά κυρίως υπάρχει μια διαπραγμάτευση στο τι είναι τελικά αυτό που μας κάνει να θέλουμε να είμαστε με κάποιον.

nocturnal

nocturnal

Ντεμπούτο που ξεχώρισε για την τολμηρή επιλογή θέματος και τις δύο - θαρραλές κεντρικές του ερμηνείες. Θέμα που προκαλεί, κινηματογράφος που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας.

Δείτε ολόκληρο το «Nocturnal» εδώ:

Ψηφίζετε εδώ για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε τρεις τυχερούς ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ του Βερολίνου 2022 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα, ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ των Καννών του 2022, με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα κι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Angell/S.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

Nocturnal Poser