Φεστιβάλ / Βραβεία

ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «LOMO: The Language of Many Others» της Τζούλια Λάνγκχοφ

στα 10

Κάθε μέρα το Flix προτείνει επιλογές από το ArteKino Festival, το πιο συναρπαστικό online και δωρεάν κινηματογραφικό φεστιβάλ του Δεκεμβρίου.

Flix Team
ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «LOMO: The Language of Many Others» της Τζούλια Λάνγκχοφ

Στην έκτη του χρονιά, το online κινηματογραφικό φεστιβαλ ArteΚino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών απ' όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη φρέσκια, τολμηρή και ανανεωτική ματιά τους στο σύγχρονο σινεμά.

Ανάμεσά τους βραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, υπογραφές που ορίζουν τη σύγχρονη φιλμική κουλτούρα, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (ή και τα δύο μαζί) που δοκιμάζουν τα όρια και ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από το κινηματογραφικό εδώ και τώρα. Ολες οι ταινίες προβάλλονται online και δωρεάν.

Το Flix θα παρουσιάζει κάθε μέρα μια από τις ταινίες του φετινού ArteKino Festival.

Διαβάστε αναλυτικά: ArteKino Festival 2021: Tο συναρπαστικό online φεστιβάλ είναι εδώ

LOMO

LOMO: The Language of Many Others της Τζούλια Λάνγκχοφ
(Γερμανία, 2017, 101')
Δείτε την ταινία εδώ

Ο Καρλ είναι όμορφος, πλούσιος, πηγαίνει σε ένα καλό σχολείο έχει φαινομενικά τα πάντα και είναι προγραμματισμένος να πετύχει, ικανοποιώντας το όνειρο των γονιών του αλλά και επιβεβαιώνοντας την κοινωνική του θέση. Κάτι, όμως, δεν μοιάζει να συμφωνεί με την παραπάνω περιγραφή. Η συμπεριφορά του απέναντι στους γύρω του αλλά και στο ίδιο το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει είναι παράξενη, διακατέχεται από ένα νιχιλισμό που εκφράζεται κυρίως μέσα από το προσωπικό του, δημοφιλές ανάμεσα στους νεαρούς της ηλικίας του, εκεί όπου χρησιμοποιεί τα μέλη της οικογένειάς του και τις ιδιωτικές τους στιγμές για να αποδείξει τα περίεργα κοινωνικά του πειράματα.

Με την εφηβική του φλέβα να ξεχωρίζει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, το ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Γερμανίας Τζούλια Λάνγκχοφ ξεχωρίζει όχι μόνο γιατί σκιαγραφεί ένα χαρακτήρα στα όρια, που όμως με κάποιο τρόπο θυμίζει κάθε νέο που προσπαθεί - έστω και με ανορθόδοξο τρόπο - να βρει τη θέση του στο σύμπαν αλλά κυρίως γιατί ως ταινία δοκιμάζεται σε ένα νέο τρόπο αφήγησης που προσομοιάζει τον τρόπο που επικοινωνεί σήμερα η νέα γενιά.

Lomo

Μέσα από το πολυπρισματικό της φιλμ, η Λάνγκχοφ σκιαγραφεί έναν ήρωα - συνέπεια μιας εποχής κυνισμού και αποστασιοποίησης, την ίδια όμως στιγμή δεν κρίνει, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις αόρατες συναισθηματικές διαδρομές της εφηβικής οργής που, ακόμη και σε έναν εκλογικευμένο κόσμο, παραμένουν αχαρτογράφητες από τις μεγαλύτερες γενιές.

Μια ταινία της εποχής της που μιλάει τελικά για κάθε εποχή.

Δείτε ολόκληρο το «LOMO: The Language of Many Others» εδώ:

Ψηφίζετε εδώ για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε τρεις τυχερούς ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ του Βερολίνου 2022 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα, ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ των Καννών του 2022, με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα κι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Angell/S.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

LOMO