Φεστιβάλ / Βραβεία

ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Inner Wars» της Μάσα Κοντάκοβα

στα 10

Κάθε μέρα το Flix προτείνει επιλογές από το ArteKino Festival, το πιο συναρπαστικό online και δωρεάν κινηματογραφικό φεστιβάλ του Δεκεμβρίου.

Flix Team
ArteKino Festival 2021: Σήμερα βλέπουμε το «Inner Wars» της Μάσα Κοντάκοβα

Στην έκτη του χρονιά, το online κινηματογραφικό φεστιβαλ ArteΚino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών απ' όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη φρέσκια, τολμηρή και ανανεωτική ματιά τους στο σύγχρονο σινεμά.

Ανάμεσά τους βραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, υπογραφές που ορίζουν τη σύγχρονη φιλμική κουλτούρα, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (ή και τα δύο μαζί) που δοκιμάζουν τα όρια και ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από το κινηματογραφικό εδώ και τώρα. Ολες οι ταινίες προβάλλονται online και δωρεάν.

Το Flix θα παρουσιάζει κάθε μέρα μια από τις ταινίες του φετινού ArteKino Festival.

Διαβάστε αναλυτικά: ArteKino Festival 2021: Tο συναρπαστικό online φεστιβάλ είναι εδώ

Inner Wars της Μάσα Κοντάκοβα

Σαν ένα θαρραλέο κομμάτι πολεμικού ρεπορτάζ που όμως κρυβει μέσα του μια πολύτιμη ανατομία του τι σημαίνει να επιβιώνεις ως γυναίκα σε έναν κόσμο ανδρών, το «Inner Wars» ακολουθεί τρεις γυναίκες από τις χιλιάδες που εντάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό το 2014, λίγες ωστόσο βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ακολουθούμε τις ζωές της Ελένα (με το ψευδώνυμο «Η Μάγισσα») που βρέθηκε στον πόλεμο ακουλουθώντας τον εραστή της, τη Λέρα, που διαμαρτύρεται για τις συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα και την Ιρίνα, μια βετεράνο που έχει χάσει τα δυο της πόδια και μάτια σε ένα ατύχημα σε ένα ναρκοπέδιο. Δεν θα δούμε ποτέ την καθημερινότητά τους απέναντι στον εχθρό, αλλά θα γίνουμε μάρτυρες της εσωτερικής πάλης που οι τρεις γυναίκες πρέπει να επιβιώσουν.

Inner Wars

Η εικόνα θα ανοίξει ακόμη περισσότερο όταν θα γίνει αντιληπτό πως ένα ντοκιμαντέρ για τις Ουκρανές πολεμίστριες δεν είναι κάτι απόλυτα αποδεκτό από το «εχθρικό» περιβάλλον στο Κίεβο. Η ίδια η νεαρή σκηνοθέτης θα βρεθεί εν μέσω μιας «πολεμικής» για τους σκοπούς του τεκμηρίου της, αμφισβήτηση που δίνει επιπλέον διάσταση σε μια ταινία που προσπαθεί να καταγράψει την αλήθεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Από τα πιο παράδοξα, ενδιαφέροντα, σκληρά και αποτελεσματικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τελευταία πάνω στον πόλεμο του να είσαι γυναίκα.

Δείτε ολόκληρο το «Inner Wars» εδώ:

Ψηφίζετε εδώ για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε τρεις τυχερούς ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ του Βερολίνου 2022 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα, ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ των Καννών του 2022, με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα κι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Angell/S.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

inner wars