Φεστιβάλ / Βραβεία

Απόψε η τελετή απονομής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Love in Athens»

στα 10

To πρώτο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Love in Athens» θα απονείμει απόψε στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα βραβεία του. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ, τα novacinema - τα κινηματογραφικά κανάλια της nova.

Flix Team
Απόψε η τελετή απονομής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Love in Athens»

Ενα νέο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, το «Love in Athens», στήθηκε από την M media ΑΕ (Metropolis, Μstories, M Report, M.app) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με μεγάλο χορηγό τα κανάλια novacinema, που εδώ και 13 χρόνια υποστηρίζουν τους Ελληνες σκηνοθέτες, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 120 συμπαραγωγές.

Απόψε το «Love in Athens» θα συναντηθεί με το αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος που θα βραβευτούν σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το «Love in Athens Film Festival» φιλοξένησε φέτος 11 μικρού μήκους ταινίες. Θέμα του η αγάπη στην Αθήνα, η πόλη και οι κάτοικοί της. Δύο από τις ταινίες έχουν τεθεί εκτός του διαγωνιστικού μέρους, ενώ οι υπόλοιπες 9 διεκδικούν το Novacinema Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, αλλά και το Μιχάλης Κακογιάννης Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, που θεσπίζεται από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη μνήμη του ιδρυτή του και συνοδεύεται επίσης από χρηματικό έπαθλο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 2 και 3 Ιουλίου (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr).

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα είναι: «Αρρυθμία» του Δημήτρη Συλβέστρο, «Διαίρεση» του Χρήστου Μασσαλά, «Night Drives» των Ρωμανού Αργυρόπουλου – Ιωάννου και Κωνσταντίνου Σταγκίκα, «Ο επισκέπτης» του Δημήτρη Διακουμόπουλου, «Τρένα» του Αλέξανδρου Σκούρα, «Στ΄ Αλήθεια» του Κωνσταντίνου Φραγκούλη, «Ήρθες όταν εγώ δεν σε περίμενα» του Κωνσταντίνου Καραμαγγιώλη, «Stamped» των Αθανασία Μιχοπούλου και Χρήστου Καράμπελα και «Ξυπνήσαμε» του Γιάννη Μπερερή. Εκτός συναγωνισμού είναι οι ταινίες: «Ερωτας στο Πάρκο» του Βαγγέλη Λαΐνα και «Alphabet» του Θεοδώρου Ποπέσκου.

Η αποψινή τελετή απονομής στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα με τους Minor Project.