Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί θεωρεί το διαζύγιό της προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών της

στα 10

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Guardian, η Τζολί μιλά (και) για όσα επώδυνα προκάλεσε ο Μπραντ Πιτ στη ζωή της.

Η Αντζελίνα Τζολί θεωρεί το διαζύγιό της προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών της

Η Αντζελίνα Τζολί, 46 χρόνων πλέον, είναι δραστήρια, ασίγαστη, πολύπλευρη - τώρα έχει μόλις εκδόσει ένα βιβλίο, με τον τίτλο «Know Your Rights» (από τον στίχο του τραγουδιού των Clash, που στολίζει σε τατουάζ την πλάτη της), μαζί με τη δικηγόρο δικαιωμάτων ανηλίκων, Τζέραλντιν Βαν Μπιούρεν και τη Διεθνή Αμνηστία, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, την προάσπιση και τη διεκδίκησή τους.

Διαβάστε ακόμη: Η Αντζελίνα Τζολί κάνει ντεμπούτο στο Instagram με το γράμμα ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν

Ομως, όπως φαίνεται, η Τζολί θεωρεί ότι το ζήτημα πλήττει και τη δική της οικογένεια, όπως εξηγεί σε μια πλούσια, εκ βαθέων συνέντευξη στην Guardian. Εκεί μιλά για τα δικά της παιδιά χρόνια στο Χόλιγουντ, για τη μητέρα της που ποτέ δεν ξέφυγε από την καταπίεση, αλλά και για τη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ, το πόσο επώδυνο της ήταν ότι εκείνος δούλεψε με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν γνωρίζοντας ότι η ίδια είχε υποφέρει στα χέρια του. Και μιλά και για τα δικά της παιδιά και το πώς το διαζύγιό της ήταν, για εκείνη, ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανηλίκων.

αντζελίνα τζολίΟικογενειακές στιγμές. Φωτογραφία: Jun Sato/WireImage

«Εχω γνωρίσει πάρα πολλά παιδιά, περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε, τα οποία ζουν σε καθεστώς καταπάτησης των δικαιωμάτων του, μετανάστες, θύματα βιασμού. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ακόμα μάχονταν για τα βασικά πράγματα που έτσι κι αλλιώς αποτελούν δικαίωμά τους. Αυτό μ' εξόργιζε. Πώς θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, εάν δεν καταπιαστούμε πρώτα μ' αυτό, έτσι δεν είναι; Κι έπειτα είχα μια εμπειρία, στην Αμερική, με τα δικά μου παιδιά και σκέφτηκα, μάλιστα, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα των παιδιών. Κοίταξα τα παιδιά μου και σκέφτηκα, οφείλεις να προσφέρεις υποστήριξη στα παιδιά που έχεις στη ζωή σου.»

Η Τζολί δεν αναλύει ακριβώς τι εννοεί - δεσμεύεται από το απόρρητο της δικής της δικαστικής διαμάχης που ακόμα δεν έχει λήξει, στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον Μπραντ Πιτ - αλλά συνοψίζει, «Στην Αμερική δεν αναγνωρίζονται ικανοποιητικά τα δικαιώματα των παιδιών, ειδικά σε σχέση με το λόγο τους σ' ένα δικαστήριο. Ενα παιδί στην Ευρώπη έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να ακουστεί σ' ένα δικαστήριο απ' ό,τι ένα παιδί στην Καλιφόρνια. Κι αυτό κάτι λέει γι' αυτήν εδώ τη χώρα.» Στην επιμονή του δημοσιογράφου, Σάιμον Χάτενστοουν, η Τζολί επιβεβαιώνει ότι αναφέρεται στις κατηγορίες της εναντίον του Μπραντ Πιτ για ενδοοικογενειακή βία κι ομολογεί ότι φοβόταν: «Για την οικογένειά μου. Ολόκληρη την οικογένειά μου.»

αντζελίνα τζολίKnow your rights. Φωτογραφία: Mary Rozzi/The Guardian

Κι εξηγεί: «Πολλές φορές δεν μπορείς ν' αναγνωρίσεις κάτι που συμβαίνει σ' εσένα, ειδικά όταν εστιάζεις στην αδικία σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί όλα τ' άλλα μοιάζουν μικρότερα. Είναι τόσο δύσκολο. Θα ήθελα να συζητήσω γι' αυτό, είναι τόσο σημαντικό... Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που παίρνει τέτοιες αποφάσεις αψήφιστα. Χρειάστηκε μεγάλη δύναμη για να βρεθώ στη θέση να χωρίσω από τον πατέρα των παιδιών μου.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αντζελίνα Τζολί στην Guardian εδώ.