Industry

Και όμως, έχουμε το box office του 4ημέρου - από τα αμερικανικά drive-in!

στα 10

Αλλου είδους ταινίες, άλλα venues - αλλά η μέτρηση των εισιτηρίων επανήλθε στην Αμερική, έστω σε 4 τροχούς.

Και όμως, έχουμε το box office του 4ημέρου - από τα αμερικανικά drive-in!

Η εισπρακτική επιτυχία του Σαββατοκύριακου που πέρασε, στην Αμερική, ήταν το... «The Wretched», μια ταινία τρόμου των Μπρετ και Ντρου Πιρς που έκανε την πρεμιέρα του το 2019 στο Fantasia International Film Festival και που, σε άλλες συνθήκες, θα είχε περάσει σχετικώς απαρατήρητο από την κριτική και το ευρύτερο κοινό.

Δείτε ακόμη: Οι μαρκίζες των κινηματογράφων την εποχή του Covid μας δίνουν έναν ακόμη λόγο να αγαπάμε τα σινεμά

Ωστόσο, το «The Wretched», αφότου έκανε μια επίσημη πρεμιέρα για την έξοδό του στις αίθουσες στο Mission Tiki Drive-In στην Καλιφόρνια, βγήκε, από την IFC, μόνο σε drive-ins φυσικά, την 1η Μαΐου κι από τότε συγκέντρωσε 296.954 δολάρια - αυτό το Σαββατοκύριακο, συγκεκριμένα, προβαλλόταν σε 21 drive-ins κι έκανε 85.000 δολάρια σε ειπράξεις.

drive in 607

Καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία πορεύεται όπως μπορεί, η IFC έχει βγάλει κι άλλη ταινία της στα αμερικανικά drive-ins, το «How to Build a Girl», με την Μπίνι Φέλντστιν, το οποίο στο πρώτο του 10ήμερο, σε 9 υπαίθρια σινεμά, έφτασε τις 55.802 δολάρια. Φυσικά τα νούμερα αυτά αποτελούν ψήγματα ενός αλλοτινού, ακόμα και πολύ πεσμένου, box office, ωστόσο επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουμε, ότι, ευτυχώς, το κοινό θ' αναζητά διαρκώς τρόπους να βλέπει ταινίες στη μεγάλη οθόνη, έστω και μέσα από το παρ-μπριζ του αυτοκινήτου του.

Διαβάστε ακόμη: «Tenet», όπως μάννα εξ ουρανού για την «ανάσταση» της κινηματογραφικής αίθουσας

Μπορεί η IFC να είναι η μόνη εταιρία που δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία του box office των ταινιών της, αλλά δεν είναι η μόνη που διοχετεύει ταινίες στα drive-in: από τα 306 που έχουν επιβιώσει στην Αμερική, τα 150 είναι τώρα ανοιχτά, σε πολιτείες σαν το Τέξας, το Αρκάνσας, την Τζόρτζια, την Οκλαχόμα και τη Νότια Ντακότα, που έχουν εφαρμόσει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό. Στην Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, παρέα με τα θερινά που θ' ανοίξουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την 1η Ιουνίου, περιμένουμε να πάμε βόλτα σε δύο drive-ins, το Αθενς Ντράιβ-ιν κι εκείνο που θα λειτουργήσει στο γκολφ της Γλυφάδας.