Industry

Είστε έτοιμοι να πάρετε μέρος σε μια... «Αμερικάνικη Ληστεία»;

στα 10

Η Seven Films και το Flix σάς προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «American Animals»: Διεκδικήστε θέση κι επιλέξτε ρόλο και... ζωώδες ένστικτο!

Flix Team
Είστε έτοιμοι να πάρετε μέρος σε μια... «Αμερικάνικη Ληστεία»;

Το «American Animals» («Μια Αμερικάνικη Ληστεία»), με πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Σάντανς 2018, είναι η απίστευτη, συναρπαστική κι αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων που, θρασύτατα, επιχειρούν να διαπράξουν μια από τις πιο ριψοκίνδυνες ληστείες στην ιστορία της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη: 60 χρόνια «Vertigo» | Το Flix it στη Στέγη υπόσχεται σινεφίλ ίλιγγο στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης!

american animals 607

Με επίκεντρο ένα απρόβλεπτο κι ατίθασο αγόρι, τον Γουόρεν (Εβαν Πίτερς) και τον επίδοξο καλλιτέχνη Σπένσερ (Μπάρι Κιόαν), δυο φίλους από το Λέξινγκτον, το μεσοαστικό προάστιο του Κεντάκι, το 20014, η ταινία παρακολουθεί το ντουέτο στη φοιτητική ζωή του, σε διαφορετικά πανεπιστήμια, καθώς οι ευθύνες της ενηλικίωσης αρχίζουν να τους βαραίνουν. Συνειδητοποιώντας ότι μπορεί ποτέ να μην γίνουν σημαντικοί στο μέλλον, διοργανώνουν τη ληστεία βιβλίων αξίας από τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Σπένσερ, ανάμεσά τους ένα αντίτυπο του «Τα Πουλιά της Αμερικής» του Οντιμπόν, αξίας 10 εκ. δολαρίων.

Επιστρατεύοντας δύο ακόμα φίλους, τον ανερχόμενο λογιστή Ερικ (Τζάρεντ Εϊμπραμσον) και τον γεννημένη αθλητή Τσας (Μπάρι Τζένερ), η συμμορία σχεδιάζει σχολαστικά την κλοπή και μετέπειτα πώληση των κλεμμένων βιβλίων, χρησιμοποιώντας ως έμπνευση κλασικές ταινίες με ληστείες. Αλλά τα σχέδια των ληστών πηγαίνουν στραβά, αφήνοντας μετέωρο το λαμπρό μέλλον των αγοριών. Με αφήγηση από πολλαπλές οπτικές, κινούμενη μεταξύ της μυθοπλασίας και ντοκιμαντερίστικων συνεντεύξεων με τα πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας, η νέα ταινία του Μπαρτ Λέιτον (βραβευμένου με BAFTA το 2013 για το ντοκιμαντέρ «The Imposter»), ανεβάζει το heist movie σε νέα, συναρπαστικά ύψη.

american animals 607

«Ηθελα να καταλάβω γιατί μια ομάδα φαινομενικά μορφωμένων νεαρών,» εξηγεί ο Μπαρτ Λέιτον, «από ευκατάστατες οικογένειες, μπορεί να ήθελαν να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα. Το πρώτο μου ένστικτο, καθώς προέρχομαι από το χώρο του ντοκιμαντέρ, ήταν να έρθω σε επαφή με τους πραγματικούς ανθρώπους που ενεπλάκησαν στην ιστορία, παρότι εκτίουν μακροχρόνιες ποινές στη φυλακή. Κι η ιστορία τους μου φάνηκε σαν την πλοκή παλιάς ταινίας.» Ο Λέιτον ξεκίνησε την έρευνά του και ανακάλυψε τέσσερις ανθρώπους που χάθηκαν μέσα στην ίδια τους τη φαντασία: όταν επέστρεψαν στην πραγματικότητα, ήταν απλώς πολύ αργά.

american animals 607

Ο Λέιτον άρχισε ν' αλληλογραφεί με τους έγκλειστους νεαρούς. Τα γράμματά του και οι απαντήσεις των Γουόρεν Λίπκα, Σπένσερ Ράινχαρντ, Ερικ Μπόρσακ και Τσας Αλεν, αποτέλεσαν τελικά τη βάση για το σενάριο του «American Animals», που ο Λέιτον έγραψε ενώ οι ποινές των νεαρών ολοκληρώθηκαν κι εκείνοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη νέα τους ζωή, ως ενήλικες.

Η Seven Films και το Flix σας προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» και να παίξετε το παιχνίδι της ταινίας, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα! Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο info@flix.gr, με το θέμα «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» και το ονοματεπώνυμό σας. Η avant premiere θα γίνει την Τρίτη, 10 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα, στις 21.00. Ο διαγωνισμός διαρκεί ως και την Κυριακή, 8 Ιουλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

Το «American Animals» («Μια Αμερικάνικη Ληστεία») βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 12 Ιουλίου, από τη Seven Films.


american animals poster gr 607

american animals poster gr 607