Buzz

Ο Αλεχάντρο Ινιάριτου γυρίζει ήδη τη νέα ταινία του, μια υπερπαραγωγή στο Μεξικό

στα 10

Για (σχεδόν) πρώτη φορά μετά το «Amores Perros», ο σκηνοθέτης επιστρέφει στη γενέτειρα.

Ο Αλεχάντρο Ινιάριτου γυρίζει ήδη τη νέα ταινία του, μια υπερπαραγωγή στο Μεξικό

Με τον προσωρινό τίτλο «Limbo», ακριβώς σαν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε (ή σαν την εκπληκτική ταινία του Τζον Σέιλς του 1999), ο Μεξικανός auteur Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, γυρίζει εδώ και λίγες μέρες τη νέα του ταινία, πρώτη μετά το «The Revenant» του 2015.

Διαβάστε ακόμη: Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Οπως φαίνεται, η ταινία, που γυρίζεται στην πόλη του Μεξικού, είναι μια παραγωγή μεγάλου μεγέθους, με σκηνές με πλήθη εκατοντάδων, που εξερευνά τη μοντέρνα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της πόλης και της χώρας.

αλεχάντρο ινιάριτου 607

Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο που γνωρίσαμε στο «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ και, σύντομα, θα δούμε στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, δίπλα στην Τίλντα Σουίντον. Επιπλέον, τη φωτογραφία της ταινίας δεν υπογράφει κανείς από τους σταθερούς συνεργάτες του Ινιάριτου, δηλαδή ο Ροντρίγκο Πιέτο ή ο Εμάνουελ Λουμπέσκι, αλλά ένας (άλλος) από τους σπουδαιότερους διευθυντές φωτογραφίας της εποχής μας, ο Ντάριους Κόντζι.

Ο Αλεξάντρο Ινιάριτου είχε γυρίσει στο Μεξικό, το 2000, το «Amores Perros», την ταινία που τον έκανε μεμιάς διάσημο, αλλά δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του για δουλειά, παρά μόνο για ένα μικρό μέρος του «Babel».