Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


of time and the city 607

«Για το Χρόνο και την Πόλη» («Of Time and the City») του Τέρενς Ντέιβις

Από τους σπουδαιότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, ο Τέρενς Ντέιβις επιστρέφει στο Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’50 ξορκίζοντας τα ταραγμένα παιδικά του χρόνια. Εμπνευσμένο από τα city symphonies των πρώτων δεκαετιών της κινηματογραφικής ιστορίας, ο Ντέιβις ενσωματώνει στο είδος του ντοκιμαντέρ την κυκλική αφηγηματική του ικανότητα στη μυθοπλασία με τη βοήθεια δεκάδων αναφορών από τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική, τον αθλητισμό και το σινεμά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιας ομορφιάς οδοιπορικό στη διαμόρφωση και την εξέλιξη μιας μεγαλούπολης, που παραμένει ως σήμερα ψηλά στη λίστα των καλύτερων ντοκιμαντέρ που έγιναν ποτέ στη Βρετανία.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (4 - 14 Μαρτίου), στην ψηφιακή πλατφόρμα online.filmfestival.gr. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

india song 607

«India Song» της Μαργκερίτ Ντιράς

Η Αν-Μαρί Στρέτερ (Ντελφίν Σεϊρίγκ), σύζυγος Γάλλου διπλωμάτη, ζει στην Ινδία της δεκαετία του '30. Η ζωή της γεμίζει εραστές, καθώς το ολοκληρωτικό σύστημα καταρρέει γύρω της. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τη Μαργκερίτ Ντιράς, μια ταινία-μνημείο που βλέπεται σαν να έγινε σήμερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.

αντε γεια 607

Σινεμά, Ανοιχτό #3

Σε μια συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Onassis Culture, τρεις από τους νικητές των Βραβείων Ίρις 2020 επιλέγουν από δύο εμβληματικές ελληνικές ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν, ελεύθερα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτή την εβδομάδα, ο Διονύσης Σαμιώτης (Βραβείο Ιρις 2020 Καλύτερης Ταινίας, για την ταινία «Ευτυχία») επιλέγει τα πάντα επίκαιρα «Πέτρινα Χρόνια» (1985) του Παντελή Βούλγαρη και την ακαταμάχητα αισθαντική ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Αντε Γεια» (1991).

Οι προβολές των δύο ταινιών θα γίνουν από την Παρασκευή, 5 έως και την Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021. Αναλυτικές πληροφορίες στο Onassis.org.

coming 2 america 607

«Coming 2 America» του Κρεγκ Μπρούερ

Ο Αφρικανός μονάρχης Ακίμ μαθαίνει ότι ο γιος του, που θεωρούσε ότι έχει χάσει, ζει στην Αμερική - έτσι πρέπει να επιστρέψει στον... νέο κόσμο για να γνωρίσει τον μελλοντικό κληρονόμο του. Τριάντα τρία χρόνια μετά το γέλιο του «Coming to America», ο Εντι Μέρφι είναι (ακόμα) εδώ, για να μας πείσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η ταινία προβάλλεται από σήμερα, 5 Μαρτίου, στο Amazon Prime.

eastern plays 607

«Eastern Plays» του Κάμεν Κάλεφ

Δύο αδέλφια που έχουν από χρόνια χάσει την επαφή μεταξύ τους συναντιούνται αναπάντεχα όταν σ’ ένα ρατσιστικό επεισόδιο βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα: ο Γκεόργκι άρχισε πρόσφατα να συναναστρέφεται μια ομάδα νεοναζί και συμμετέχει στις βίαιες πράξεις της, ενώ ο Ιτσο γίνεται μάρτυρας του συμβάντος και σώζει την οικογένεια των Τούρκων. Ο Γκεόργκι καλείται να συμμετάσχει σε πιο ακραίες πράξεις κι αρχίζει ν’ αμφιβάλει για το αν θέλει ν’ ανήκει στην ομάδα, ενώ ο Ιτσο αναρωτιέται αν η όμορφη Τουρκάλα που έσωσε θα τον βοηθήσει να ξεφύγει απ’ τη μίζερη ζωή του στη Σόφια. Μόνο μέσα απ’ την επανένωσή θα καταφέρουν τα δυο αδέλφια να καταλάβουν τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά απ’ τη ζωή τους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για δωρεάν προβολή ολόκληρο τον Μάρτιο από το φεστιβάλ Artekino

the girls in the band 607

«Τα Κορίτσια της Μπάντας» («The Girls in the Band») της Τζούντι Τσέικιν

Χόρευαν και λικνίζονταν με μίνι φορεματάκια και κοντά σορτς, τρελαίνοντας τους ιδιοκτήτες των κλαμπ και τους πελάτες… κι όλα αυτά τα έκαναν, για να παίξουν τη μουσική που τους άρεσε! Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις οδυνηρές, ανείπωτες ιστορίες μεγάλων γυναικείων τζαζ ορχηστρών και τη συναρπαστική, πρωτοποριακή μουσική διαδρομή τους από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 έως σήμερα.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.30

the walking dead 607

«The Walking Dead»

Ο Μάρτιος θα φέρει, τελικά, την άνοιξη! Από την 1η Μαρτίου και κάθε Δευτέρα κάνουμε tune in στο FOX και συναντάμε τα ολοκαίνουρια επεισόδια του 10ου κύκλου του «The Walking Dead»! Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα νέα επεισόδια της σειράς.

hugo 607

«Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε

Ενα οκτάχρονο αγόρι μεγαλώνει ολομόναχο, κρυμμένο στα ρολόγια, τους διαδρόμους και τα μυστικά πατάρια σιδηροδρομικού σταθμού του Μονπαρνάς στο Παρίσι. Ο πατέρας του, πριν πεθάνει, του είχε αφήσει ένα απίθανο εύρημα: ένα «αυτόματο», ένα πρωτόγονο ρομπότ, το οποίο μαζί είχαν αποφασίσει να κάνουν να ξαναδουλέψει. Ο Χιούγκο προσπαθεί ακόμα να το επισκευάσει, αλλά αντιμετωπίζει ένα σωρό δυσκολίες. Από τη μία, ο κακός σταθμάρχης τον καταδιώκει, μαζί με τον επιθετικό του σκύλο. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδάδικου του σταθμού τον έχει βάλει στο μάτι. Ομως ο Χιούγκο θα βρει στην αναζήτησή του μία σύμμαχο, τη θαρραλέα Ιζαμπέλ και οι δυο τους προσπαθήσουν να εκπληρώσουν το όνειρο του Χιούγκο, να λειτουργήσει το ρομπότ, να ξανασυναντήσει στη σφαίρα της ανάμνησης τον μπαμπά του. Η διαδρομή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάθε είδους ανθρώπους και θα τους οδηγήσει σ’ έναν πολύ μελαγχολικό παραμυθά, έναν από τους πρώτους δημιουργούς του κινηματογράφου, τον Ζορζ Μελιές. Κάθε θέαση της ταινίας, μια δήλωση αγάπης στο σινεμά και την κινηματογραφική αίθουσα που τόσο μας λείπει. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Hugo».

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 1 στις 21.00


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς