TV

Τα 6 πράγματα που περιμένουμε (και που δεν περιμένουμε με τίποτα!) από τα νέα επεισόδια «The Walking Dead»

στα 10

Το «The Walking Dead» επιστρέφει με έξι νέες ιστορίες στο FOX.

Τα 6 πράγματα που περιμένουμε (και που δεν περιμένουμε με τίποτα!) από τα νέα επεισόδια «The Walking Dead»

Ο Μάρτιος θα φέρει, τελικά, την άνοιξη! Από την 1η Μαρτίου και κάθε Δευτέρα κάνουμε tune in στο FOX και συναντάμε τα ολοκαίνουρια επεισόδια του 10ου κύκλου του «The Walking Dead»!

Το πρώτο μισό του 10ου κύκλου της σειράς φαινόμενο «The Walking Dead» σηματοδότησε και το τέλος του πολέμου με τους Whisperers αλλά και την πτώση της Alpha (Σαμάνθα Μόρτον) το οποίο βρίσκει την ομάδα ενωμένη, αλλά εξουθενωμένη. Το Kingdom είχε πέσει, το Hilltop σχεδόν καταστράφηκε και η Alexandria εγκαταλείφθηκε για να προετοιμαστεί για την τελική μάχη. Η ομάδα παγιδεύτηκε και χωρίστηκε. Ωστόσο, όταν ήρθε αντιμέτωπη με σχεδόν βέβαιο θάνατο, βρήκε τη δύναμη να ανασυγκροτηθεί, να πολεμήσει και να βγει νικήτρια ενάντια σε κάθε απειλή που βρέθηκε στο δρόμο της.

the walking dead 607φωτογραφίες από τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων, ©AMC

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κύκλος έχει φτάσει στο τέλος του. Στη σειρά προστέθηκαν άλλα έξι επεισόδια όπου κάθε ένα αποτελεί και μια ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και το παρελθόν των πρωταγωνιστών. Στα έξι νέα επεισόδια του 10ου κύκλου, οι επιζώντες προσπαθούν να βρουν εκ νέου τον εαυτό τους μετά την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι Whisperers. Τα τραύματα από τα χρόνια της συνεχούς μάχης για επιβίωση τους βαραίνουν, εκθέτοντας τις πιο ευάλωτες πλευρές τους. Καθώς οι ίδιοι αρχίζουν να αμφισβητούν την κατάσταση της ανθρωπότητας, της συλλογικής κοινότητας που δημιούργησαν αλλά και την καθαρότητα του μυαλού τους, θα βρουν την εσωτερική δύναμη που χρειάζεται για να διατηρήσουν την πίστη τους στη ζωή, τη φιλία και την ομάδα τους;

Με τους τίτλους και τη σύνοψη των έξι επεισοδίων ήδη γνωστά, προσπαθούμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά τους και να δούμε τι μας επιφυλάσσει στο επόμενο μισό του ο 10ος κύκλος, ο οποίος θα μας οδηγήσει, αισίως, στον 11ο και τελευταίο κύκλο της σειράς.

the walking dead 607

Θα μάθουμε περισσότερα για το παρελθόν της Μάγκι.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του τελευταίου επεισοδίου ήταν και η επιστροφή της Μάγκι, αφότου έφυγε με την ομάδα του Τζόρτζι στον 9ο κύκλο, για να σώσει τον Γκάμπριελ την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο. Ομως το επεισόδιο αυτό δεν μας έδωσε την ευκαιρία να επανασυνδεθούμε πραγματικά με την ηρωίδα. Δεν γνωρίζουμε πώς ήταν η ζωή της με την ομάδα του Τζόρτζι, ποιος ήταν ο σύντροφός της με τη σιδερένια μάσκα ή ποια ήταν τα συναισθήματά της βλέποντας τον Νίγκαν έξω από το κελί του. Ολα αυτά φαίνεται πως θα απαντηθούν στο πρώτο κιόλας νέο επεισόδιο καθώς η ίδια και ο Ντάριλ πολεμούν μια αόρατη και άγνωστη απειλή κι η Μάγκι έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της.

the walking dead 607

Αρκετά flashbacks.

Κάθε επεισόδιο θα αποτελεί και μια ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και το παρελθόν των πρωταγωνιστών. Οπότε σίγουρα θα αναμένουμε αρκετά flashbacks για να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα γύρω από αυτά. Το επεισόδιο «Home Sweet Home» θα επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στη Μάγκι, αλλά θα μάθουμε και κάποια πράγματα για τον Ντάριλ και για τα χρόνια του στην απομόνωση μετά και το θάνατο του Ρικ. Αλλά σίγουρα το επεισόδιο «Find Me» θα ρίξει περισσότερο φως σε αυτό καθώς θα τον δούμε να ξαναζεί μια εποχή την οποία μόνο η Αποκάλυψη θα μπορούσε να δημιουργήσει. Ενας άλλος χαρακτήρας για τον οποίον γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, και η Πριγκίπισσα. Το επεισόδιο «Splinter» θα επικεντρωθεί σε αυτή καθώς παλεύει με τις αναμνήσεις και το τραυματικό παρελθόν της.


Κάθε επεισόδιο θα επικεντρώνεται σε ελάχιστους ήρωες.

Διαβάζοντας τις περιλήψεις του κάθε επεισοδίου γίνεται αμέσως αντιληπτό πως κάθε ένα από αυτά θα επικεντρώνεται μόνο σε μερικούς ήρωες. Ο λόγος; Το υπόλοιπο μισό του κύκλου γυρίστηκε εν μέσω πανδημίας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση ήταν αναμφίβολα ένας σημαντικός παράγοντας κατά την ανάπτυξη και τη σύνταξη αυτών των επεισοδίων. Ετσι το επεισόδιο «Home Sweet Home» θα επικεντρώνεται στη Μάγκι, το «Find Me» στους Ντάριλ και Κάρολ, ο Γκάμπριελ και ο Ααρον θα πάρουν τη σκυτάλη στο «One More», η Πριγκίπισσα μετά στο «Σπλίντερ», με τους Ντάριλ και Κάρολ να επιστρέφουν για άλλη μια φορά το «Diverged», με τον Νίγκαν να κλείνει τον κύκλο με το «Here’s Negan».

the walking dead 607

Δεν θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για την Κοινοπολιτεία

Επίσης, λόγω πανδημίας, δεν θα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την Κοινοπολιτεία, την ομάδα που αιχμαλώτισε τους Γιουτζίν, Γιούμικο, Εζίκιελ και την Πριγκίπισσα στο φινάλε του τελευταίου επεισοδίου. Και μπορεί το επεισόδιο «Splinter» να επικεντρώνεται στην Πριγκίπισσα, όμως είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα είναι ένα ολόκληρο flashback επεισόδιο κι όχι για τη ζωή της στη αιχμαλωσία μαζί με τους υπόλοιπους.

the walking dead 607

O Νταριλ και η Κάρολ στο επίκεντρο

Με δυο επεισόδια να αφιερώνονται εξ ολοκλήρου στο αγαπημένο αυτό δίδυμο, είναι λογικό πως στο υπόλοιπο μισό του 10ου κύκλου η σχέση του Ντάριλ και της Κάρολ θα αποτελεί το επίκεντρο. Ομως το επεισόδιο «Diverged» δείχνει να είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον από τα δυο στην ιστορία αυτή, καθώς «οι δρόμοι τους θα χωρίσουν και έτσι ακόμα και οι πιο εύκολες προκλήσεις θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες.» Ισως ο επικείμενος χωρισμός τους να ακούγεται ως κάτι σοβαρό, ειδικά μετά τα γεγονότα με τον Χένρι, αλλά στο φινάλε του τελευταίου επεισοδίου φαίνεται πως κατάφεραν να τα ξαναβρούν. Ετσι αν κάτι συμβεί στο συγκεκριμένο επεισόδιο και χωρίσουν, μάλλον, δεν θα είναι κάτι το μόνιμο.

the walking dead 607

Το φινάλε θα επικεντρωθεί στο παρελθόν του Νίγκαν

O τίτλος του τελευταίου επεισοδίου του 10ου κύκλου θα είναι «Here’s Negan», αναφορά στη μίνι σειρά των κόμικς η οποία επικεντρώνονταν στο παρελθόν του Νίγκαν. Η σύνοψη του επεισοδίου αναφέρει πως θα εντοπίζεται «στα γεγονότα που τον οδήγησαν να γίνει ο κακός και θα φέρει ένα φινάλε για το μέλλον του.» Οσοι έχετε διαβάσει τα κόμικς αυτά τότε μάλλον θα περιμένουμε πως αυτό θα είναι και το τελευταίο επεισόδιο του Τζέφρι Ντιν Μόργκαν ως Νίγκαν στη σειρά. Μια μικρή, αλλά εξίσου σημαντική λεπτομέρεια είναι πως αυτό το επεισόδιο θα μας συστήσει και τη γυναίκα του, τη Λουσίλ, την οποία ερμηνεύει η σύζυγος του Μόρκγαν και στην πραγματική ζωή, Χίλαρι Μπάρτον Μόργκαν.

the walking dead 607

Η σειρά-φαινόμενο «The Walking Dead» επιστρέφει με έξι νέα επεισόδια του 10ου κύκλου, τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου, στις 22.40, αποκλειστικά στο FOX! Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.