Buzz

Μια «Ηλιαχτίδα» που την ακούς δυνατά, αφιερωμένη από το «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου

στα 10

Το βραβευμένο σε Λοκάρνο και Θεσσαλονίκη ντεμπούτο του Στέργιου Πάσχου κάνει την πρεμιέρα του στην Αθήνα ακριβώς την Πρωτομαγιά και ετοιμάζεται για την ανοιξιάτικη έξοδό του στις αίθουσες στις 18 Μαΐου.

Μια «Ηλιαχτίδα» που την ακούς δυνατά, αφιερωμένη από το «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και τη Λέιλα –τον σκύλο του– για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν την καταλάβει, πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…

Η επίσημη υπόθεση του «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου αποκαλύπτει μόνο μέρος όλων όσων συμβαίνουν ανάμεσα σε δύο πρώην (;) εραστές (υπέροχοι ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου) που κλειδωμένοι μέσα σε μια αθηναϊκή βίλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις αιτίες του χωρισμού (;) τους ή τελικά και της ίδιας τους της ερωτικής ιστορίας.

Δείτε ακόμη: Μόνο έρωτας - Το Flix στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του Στέργιου Πάσχου

Αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Βραβευμένο από την Επιτροπή Νέων στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο όπου έκανε και την παγκόσμια πρεμιέρα του και με διακρίσεις καλλιτεχνικής επίτευξης και ειδικής μνείας στην ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «Αφτερλωβ» κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα σήμερα Πρωτομαγιά στις 19.30 στον κινηματογράφο Ιντεάλ στο πλαίσιο του 1ου En Lefko Film Festival και ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες, σε διανομή StraDa Films στις 18 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: Ενας έρωτας, ένας σκύλος, μια πισίνα: Νέο τρέιλερ για το «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου

Αφτερλωβ 607

Καμία καλύτερη αφορμή για να ακούσουμε την «Ηλιαχτίδα», ένα μόνο από τα τραγούδια που έγραψε η Melentini για το soundtrack της ταινίας, εδώ με την πολύτιμη συμβολή στην ερμηνεία του Βασίλη Ντοκάκη.


Διαβάστε ακόμη

Afterlove poster 607