Buzz

Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι στην Αθήνα από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου

στα 10

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Flix Team
Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι στην Αθήνα από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τα ETP Books, Associazione CulturaleI MAGO, A.I.A.L., S.E.P.I., Società Filellenica Itaiana, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το αφιέρωμα ανοίγει αυλαία στις 6 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00 με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα «Ο Παζολίνι και η Ελλάδα», στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Μάρκο Γκάλντι (Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας), η καθηγήτρια Ιρένε Κίρικο (Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο), ο καθηγητής Μπρουνόντι Μαρίνο (Ιστορικός της κινούμενης εικόνας), ο καθηγητής Μάσιμο Φουσίλο (Πανεπιστήμιο της Λ’ Άκουιλα) και ο καθηγητής Αλμπέρτο Γκρανέζε (πρώην Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο). Θα ακολουθήσει στις 19.45 η προβολή της ταινίας «Appunti per un' Orestiade Africana» με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

pasolini Από τα γυρίσματα του «Appunti per un' Orestiade Africana»

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά προβολών ταινιών του Πιερ Πάολο Παζολίνι σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

13 Οκτωβρίου, 19.00 | Medea (1969)
26 Οκτωβρίου. 19.00 | Edipo Re (1967)
9 Νοεμβρίου, 19.00 | Αccattone (1961)
15 Νοεμβρίου, 19.00 | Mamma Roma (1962)

pasolini Στα γυρίσματα της «Μήδειας»

Κλείνοντας, στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο ένα στρογγυλό τραπέζι, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο Παζολίνι και η Ελλάδα» στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθηητής Γεράσιμος Ζώρας, ο καθηγητής Ιωάννης Τσόλκας, η καθήγητρια Μαρία Χατζηκυριακίδου, η καθηγητρια Μαρία Σγουρίδου, ο καθηγητής Διονύσης Αλεβίζος, η καθηγήτρια Ιωάννα Τύρου, η καθηγήτρια Βασιλική Μπάρμπα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 25 Νοεμβρίου στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και 16.00 - 18.00)

pasolini

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.