Φεστιβάλ / Βραβεία

To Aegean Film Festival δε φοβάται τον χειμώνα

στα 10

Και γι αυτό για πρώτη φορά οργανώνει ένα Winter Edition από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο νησί της Πάτμου.

Flix Team
To Aegean Film Festival δε φοβάται τον χειμώνα

Εχοντας ήδη δοκιμάσει φέτος το μια ακόμη πρωτιά με την προβολή των ταινιών του και στην Πάρο, το Aegean Film Festival τώρα ξεπερνά τα καλοκαιρινά του σύνορα, επιστρέφοντας με την πρώτη χειμερινή έκδοση του.

Θέλοντας να δώσει στους κατοίκους της Πάτμου που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν τον Ιούλιο στις δράσεις του, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματα καινα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να δουν δωρεάν ταινίες, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, στο ειδικά διαμορφωμένο Πάτμιον Πολιτιστικό Κέντρο,από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Η Χειμερινή Εκδοση του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του καλοκαιριού, τιςκαλύτερες ταινίες από τα τέσσερα προγράμματα μικρού μήκους του Αιγαίου και ένα νέο ειδικό αφιέρωμα μεεπιλεγμένα ντοκιμαντέρ, ομιλίες και παράλληλες δράσεις για του μαθητές.

Δείτε ακόμη: «Greed» στη Μύκονο! Μάικλ Γουίντερμποτομ και Στιβ Κούγκαν μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας τους στο ελληνικό νησί

Στα πλαίσια του σκοπού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, βρισκόταν πάντα, η ενημέρωση και ηεκπαίδευση των μόνιμων κατοίκων των νησιών σχετικά με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την καινοτομία καιτον πολιτισμό, βασικοί τομείς για μια εποικοδομητική και βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ενίσχυση της νέαςγενιάς του Αιγαίου με ιδέες και λύσεις για το μέλλον.

Aegean Film Festival 607

Το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο ECHOES - VOICES OF TOMORROW, εστιάζει στην έρευνα και την καινοτομία καιπεριλαμβάνει την προβολή 6 ντοκιμαντέρ, με θεματικές όπως η ηλιακή ενέργεια, το διαδίκτυο, ηεφευρετικότητα των μαθητών και η προσπάθειά τους να αλλάξουν τον κόσμο, η εξερεύνηση τουδιαστήματος και η δημιουργία νέων ιδεών.

Επιπλέον στα πλαίσια του ECHOES - VOICES OF TOMORROW θα διοργανωθεί ένα πάνελ με θέμα τηνκαινοτομία και τις νέες ιδέες, το πως αυτές μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, να δημιουργήσουνθέσεις εργασίας στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, και να προστατεύσουν το περιβάλλον. Στο Πάνελ θαλάβουν μέρος καλεσμένοι επιστήμονες, τοπικοί φορείς, διεθνείς ερευνητές και σκηνοθέτες μέσωτηλεδιάσκεψης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει το κοινό της Πάτμου να θέσει ερωτήματα και να συζητήσειμε τους δημιουργούς μερικά από τα ποιο σημαντικά θέματα του νησιού.

Aegean Film Festival 607

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ειδικά αφιερωμένης COSMOTE TV Day, θα παρουσιαστούν 3 νέα ντοκιμαντέρ σεπαραγωγή COSMOTE TV καθώς και δυο ταινίες συμπαραγωγές COSMOTE TV.H COSMOTE TV στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου για 5η συνεχή χρονιά ως μεγάλος χορηγόςενώ η χειμερινή διοργάνωση διεξάγεται επιπλέον με τη συμπαραγωγή του δήμου Πάτμου, υπό την αιγίδα τηςUNESCO, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη μεταξύ άλλων, των τοπικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του wwww.aegeanff.com.