Φεστιβάλ / Βραβεία

Το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

στα 10

Εορταστική έκδοση για το Φεστιβάλ Αιγαίου που βρίσκει πλήθος προβολών και συναντήσεων σε Σπέτσες και Πάρο από τις 18 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Flix Team
Το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ανακοινώνει το πρόγραμμα των μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών καιντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρους στις Σπέτσες από τις 18 έως τις25 Ιουλίου και στην Πάρο από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Κινηματογραφιστές και κοινό θα έχουν τηνευκαιρία να παρακολουθήσουν 77 ταινίες μέσω των 8 προγραμμάτων προβολών, μεταξύ των οποίων 42πρεμιέρες.

gsfagsa

Το φεστιβάλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως φέτος υποβλήθηκαν 852 ταινίες, ενώ προσκλήθηκαν181 επιπλέον. Όλες οι ταινίες εξετάστηκαν προσεκτικά από τη διεθνούς χαρακτήρα επιτροπή αξιολόγησης, στοπλαίσιο της οποίας συνεργάστηκαν 28 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες. Για τη φετινή, 10η έκδοση, η ομάδα προγραμματισμού, με συντονιστές τους Σταύρο Μαρκουλάκη και Πάβελ Κούζουλοκκαθώς και την πολύτιμη βοήθεια του Advisory Board, επέλεξε προσεκτικά ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από 9μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 13 ντοκιμαντέρ και 55 μικρού μήκους ταινίες, προερχόμενες από συνολικά 25χώρες.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις κριτικές επιτροπές και τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Delete History

Η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στις21:00, στην πλατεία του Ποσειδωνίου, με την προβολή της δαιμόνιας σάτιρας «Delete History», καθώς και τοντοκιμαντέρ «Please Hold the Line» στο Cine Titania. Αμέσως μετά τη λήξη των ταινιών θα ακολουθήσει τοκαθιερωμένο εναρκτήριο πάρτι στο Throubi Bar.

sweat main

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στην αυλή του μουσείου Μπουμπουλίνας,το κοινό θα έχει τη χαρά να συμμετάσχει σε Q&A με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ The Hero’s Journey to theThird Pole (πρεμιέρα) ενώ θα ακολουθήσει και η ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ On the divide. Παράλληλα στοCine Titania θα προβληθεί σε πρεμίερα η Σουηδική - Πολωνική ταινία Sweat.

monday

Τις δύο επόμενες μέρες, 20 και 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο LocationGreece, ενώ την Τρίτη θα προβληθεί η πολυσυζητημένη δραμεντί του καλοκαιριού «Monday» του ΑργύρηΠαπαδημητρόπουλου, στo νέο Pop-up σινεμά στο Agia Marina Beach Cinema. Στο Cine Titania θα προβληθεί σεπρεμίερα η Γαλλική ταινία «The Third War »και το ντοκιμαντέρ «The Truffle Hunters» στη Pop-up προβολή στον κήποτου εστιατορίου Bostani.

Ο Γιώργος του Κέδρου 607

Τη Τετάρτη 21 Ιουλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μικρού και μεγάλουμήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στο Agia Marina Beach Cinema, στις 21:00 θα προβληθεί σε πρεμιέρα τοντοκιμαντέρ «Holy Father», ενώ παράλληλα στον κήπο του μουσείου της Μπουμπουλίνας θα προβληθεί τοντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου». Με τη λήξη θα ακουλουθήσει Q&A με τους συντελεστές και το επιλεγμένοπρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Barnes Film Festival. Την ίδιαμέρα στο Cine Titania στις 21:30 θα προβληθεί το δράμα «Tigers».

bee gees

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ«The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart» και στο Cine Titania η ταίνια «The Whaler Boy». Με το τέλοςτων προβολών, ένα ξεσηκωτικό beach party με signature film cocktails περιμένει κοινό και καλεσμένους. Την ίδιαμέρα, στην αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, θα λάβει χώρα η προβολή των δύο πρώτων μερών τουδιαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκους ταινιών.

Tina 607

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 21:30 στο Cine Titania θα προβληθεί η ταινία «The Predators», στο Agia MarinaBeach Cinema θα ξεδιπλωθεί η θυελλώδης ιστορία της Tina Turner με το ντοκιμαντέρ «Tina», ενώ στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή θα προβληθούν τα δύο τελευταία μέρη του διαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκουςταινιών. Στις 23:00 θα ξεκινήσει το Σπέτσες closing party στο Bikini Bar.

love affairs

Οι δύο τελευταίες μέρες στις Σπέτσες, 24 και 25 Ιουλίου, θα περιλαμβάνουν την τελετή απονομής των βραβείωνκοινού αγαπημένης ταινίας και αγαπημένου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, καθώς και των βραβείων Best AegeanShort Film και Best Greek Short Film. Το τελευταίο αποτελεί προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.Στο Cine Titania, το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21:30, μαζί με την ταινία «The Things We Say, The Things We Do», θαπροβληθούν οι νικητήριες ταινίες μικρού μήκους. Την Κυριακή θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινία «Window BoyWould Also Like to Have a Submarine» στις 21:00.

γρεεψε

Μετά τις Σπέτσες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ταξιδεύει στην Πάρο για το περιβαλλοντικό πρόγραμμαEchoes - Call to Action. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Cine Enastron, το ίδρυμα Helidoni Foundation θα ανοίξει τοπρόγραμμα Echoes με το πάνελ Sustainability & Conscious Consumption. Θα ακολουθήσουν οι προβολές μικρούμήκους Li Paradisi και The Silence of the River και η προβολή σε πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Landscape Zero.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο σεναρίου και η παρουσίαση των τελικών 20 υποψηφίωνσεναρίων του διαγωνισμού ReScript The Future. Στο Cine Enastron θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ σε πρεμιέρα TheGreat Green Wall καθώς επίσης και το επιλεγμένο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενοΦεστιβάλ Κινηματογράφου Tampere Film Festival και το ντοκιμαντέρ Taming the Garden.

Την Κυριακή, 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος Mission Blue & Healing Lesvos και το πάνελ Aegean Carbon Initiative καθώς και η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ Blue Carbon. Θα ακολουθήσει η προβολή του μικρού μήκους ταινίας Mother of the Sea (πρεμιέρα) και το ντοκιμαντέρ Observations At 65o South (πρεμιέρα).

Την τελευταία μέρα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, Δευτέρα 2 Αυγούστου, στο Cine Enastron θα ανακοινωθούν οι δύο νικητές του διαγωνισμού σεναρίου ReScript The Future, θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινίαμικρού μήκους Last of My Kind και το ντοκιμαντέρ «Ophir» (πρεμιέρα) και στις 23:30 θα ξεκινήσει το πάρτι λήξης της 10ης έκδοσης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις κριτικές επιτροπές και τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

aegean film festival poster 2021