Buzz

Advent Calendar: 7 Δεκεμβρίου 2016

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, ξαναζεί τα πιο ωραία του φιλιά. Στο σινεμά.

Advent Calendar: 7 Δεκεμβρίου 2016

Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2016

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Ηρθε η ώρα για το Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Κάθε πρωί του Δεκεμβρίου, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τα αξέχαστα κινηματογραφικά φιλιά: ερωτικά, λατρευτικά, κωμικά, συγκινητικά, στο στόμα ή αλλού, κλασικά ή όχι. Για 25 μέρες, το Flix σάς δίνει ένα φιλί και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

brown bunny 607

Η ταινία - «The Brown Bunny» του Βίνσεντ Γκάλο, 2003 Προβοκάτορας ή ιδιοσυγκρασιακός καλλιτέχνης, απατεώνας ή ρομαντική, ανένταχτη ψυχή, ο Βίνσεντ Γκάλο ανέκαθεν προκαλούσε αίσθηση με τις κινήσεις του μπροστά και πίσω από την κάμερα και ποτέ περισσότερο από την ταινία που σκηνοθέτησε το 2003, το «Brown Bunny» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών. Γυρισμένη με 16άρες κάμερες στο χέρι, σε μια διαδρομή από τη Μασαχουσέτη ως την Καλιφόρνια, η ταινία ακολουθεί τον Μπαντ Κλέι, οδηγό μηχανής σε αγώνες, καθώς διασχίζει την Αμερική με κάποιο στόχο και ταλανίζεται από αναμνήσεις ενός παλιού έρωτά του, της Ντέιζι. Η ταινία πυροδότησε μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Γκάλο και του κριτικού Ρότζερ Ιμπερτ, που τη χαρακτήρισε ως «ό,τι χειρότερο έχει περάσει ποτέ από την ιστορία του Φεστιβάλ Καννών», για ν' αναθεωρήσει αργότερα, όταν ο Γκάλο ξαναμόνταρε την ταινία, χωρίς ουσιαστικές διαφορές.

Το φιλί Το «The Brown Bunny» δεν σκανδαλίζει γι' αυτό: σκανδαλίζει για την άκοπη σκηνή στοματικού έρωτα της Κλόι Σεβινί στον Βίνσεντ Γκάλο, αυθεντική, έντονη και αξέχαστη. Είναι, όμως, αυτό το φιλί που δίνει στην άπιαστη σχέση των δυο εραστών ρομαντισμό και μια αδιόρατη μελαγχολία.


brown bunny gif


Περισσότερο Advent Calendar 2016

Κάντε μαζί μας τον απολογισμό του 2016