Buzz

Advent Calendar: 4 Δεκεμβρίου 2016

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, ξαναζεί τα πιο ωραία του φιλιά. Στο σινεμά.

Advent Calendar: 4 Δεκεμβρίου 2016

Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2016

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Ηρθε η ώρα για το Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Κάθε πρωί του Δεκεμβρίου, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τα αξέχαστα κινηματογραφικά φιλιά: ερωτικά, λατρευτικά, κωμικά, συγκινητικά, στο στόμα ή αλλού, κλασικά ή όχι. Για 25 μέρες, το Flix σάς δίνει ένα φιλί και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

titanic 607

Η ταινία - «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον, 1997 Ηταν η ιστορία ανάμεσα απ' όλες τις ιστορίες κι ήταν η ταινία ανάμεσα απ' όλες τις ταινίες. Ο απόλυτος auteur, τότε, Ντέιβιντ Κάμερον, αφηγήθηκε κι ανέπλασε με πρωτοφανή τεχνικά μέσα και με έξτρα δόσεις ρομαντισμού, ένα τραγικό εφηβικό love story στα καταστρώματα, τις καμπίνες και το αμπάρι του Τιτανικού, που, αναπόφευκτα, όδευε προς το ναυάγιό του. Η ταινία, με κόστος 200 εκ. δολάρια, ήταν η ακριβότερη που είχε γυριστεί ποτέ κι έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική παγκόσμια επιτυχία, μέχρι ο Κάμερον να σπάσει το δικό του ρεκόρ με το «Avatar». Προτάθηκε για 14 Οσκαρ (όσα το «Ολα για την Εύα»), κέρδισε 11 (όσα ο «Ben Hur») αλλά, πολύ περισσότερο από τα επιτεύγματά της, ήταν και είναι η ταινία που δεν μπορείς να δεις χωρίς να κλάψεις δυνατά - τώρα πια και χωρίς να νοσταλγήσεις τον (κινηματογραφικό) ρομαντισμό δυο δεκαετιών πριν. Δείτε ακόμη: Ο Τζέιμς Κάμερον μας ξεναγεί στον τρισδιάστατο «Τιτανικό»

Το φιλί 1912 κι η 17χρονη νεόπτωχη Ρόουζ είναι έτοιμη να παντρευτεί τον αντιπαθή Καλ Χόκλεϊ που θα εξασφαλίσει σ' αυτήν και τη μητέρα της οικονομική σταθερότητα. Ομως ταξιδεύοντας στους υψηλούς ορόφους της υψηλής τάξης, στην παρθενική διαδρομή του Τιτανικού, συναντά τον φτωχό ζωγράφο Τζακ που ανοίγει τους ορίζοντές της στον κόσμο, που διαπερνά τις ταξικές διαφορές τους, που της σώζει τη ζωή όταν εκείνη δεν τη θέλει και που τη φιλά όπως δεν έχει ξαναφιληθεί ποτέ.


titanic gif


Περισσότερο Advent Calendar 2016

Κάντε μαζί μας τον απολογισμό του 2016