Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ακαδημία σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει κατηγορία για τους κασκαντέρ στα Οσκαρ

στα 10

Μιλώντας στο Empire δυο από τα μεγάλα κεφάλια της Ακαδημίας ανέφεραν πως σκέφτονται σοβαρά να προσθέσουν μια νέα κατηγορία για τους κασκαντέρ.

Η Ακαδημία σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει κατηγορία για τους κασκαντέρ στα Οσκαρ

Είναι γνωστό πως στο Χόλιγουντ οι κασκαντέρ δεν έχουν την αναγνώριση και τον σεβασμό που πραγματικά τους αξίζει.

Υπάρχουν πολλοί κινηματογραφιστές οι οποίοι είναι αρκετά ένθερμοι υποστηρικτές στο να προστεθεί μια κατηγορία για καλύτερα stunt στις ταινίες, ωθώντας την Αμερικανική Ακαδημία, επιτέλους, να αναγνωρίσει την σκληρή δουλειά των κασκαντέρ.

Η τελευταία ταινία του Ντέιβιντ Λιτς «Ο Κασκαντέρ» θέλησε να αναδείξει τη δουλεία τους έτσι ώστε, επιτέλους, να αναγνωριστεί και να βραβευτεί.

Και σύμφωνα με το Empire οι καιροί φαίνεται πως επιτέλους ετοιμάζονται να αλλάξουν. Το περιοδικό συζήτησε με τους επικεφαλής της Ακαδημίας στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν ένα πιθανό Οσκαρ για τους κασκαντέρ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπιλ Κράμερ και η Πρόεδρος Τζάνετ Γιανγκ υπήρξαν αρχικά θετικοί.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τσαντ Σταχέλσκι πιστεύει πως ήρθε η ώρα η Ακαδημία να βραβεύσει και τους κασκαντέρ

Stunt

«Μιλάμε με μέλη της κοινότητας των κασκαντέρ που είναι μέλη της Ακαδημίας για το ενδεχόμενο αυτό. Προσθέσαμε ένα νέο βραβείο που θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια για τους Casting Directors. Ετσι είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτές τις συζητήσεις», είπει ο Κράμερ στο περιοδικό.

Οσο για τη Γιανγκ, είπε ότι μια κατηγορία για τους κασκαντέρ στα Οσκαρ θα ήταν μια φυσική εξέλιξη. «Η Ακαδημία είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει. Ακούμε τα μέλη μας και αν υπάρχει πραγματικά ισχυρή υποστήριξη και υπάρχουν ολόκληροι μηχανισμοί για το πώς να προωθηθεί ο σκοπός, και ενδιαφέρονται… Αυτό συνέβη με το κάστινγκ. Εχουμε δημιουργήσει νέα παρακλάδια κατά τη διάρκεια των δεκαετιών».

Φυσικά, ούτε οι δηλώσεις τους Κράμερ ούτε της Γιανγκ επιβεβαιώνουν ότι έρχεται σύντομα κάποιο Οσκαρ για τους κασκαντέρ, αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι η Ακαδημία ακούει.