Buzz

Ο Τσαντ Σταχέλσκι πιστεύει πως ήρθε η ώρα η Ακαδημία να βραβεύσει και τους κασκαντέρ

στα 10

Με 35 χρόνια εμπειρίας ως κασκαντέρ, ο σκηνοθέτης του «John Wick» θέλει υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή κουβέντα με την Ακαδημία για την βράβευση των κασκαντέρ στις ταινίες.

Ο Τσαντ Σταχέλσκι πιστεύει πως ήρθε η ώρα η Ακαδημία να βραβεύσει και τους κασκαντέρ

Η συζήτησή για το εάν θα έπρεπε τα Οσκαρ να βραβεύουν και τους κασκαντέρ στις ταινίες κρατάει εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχουν πολλοί κινηματογραφιστές οι οποίοι είναι αρκετά ένθερμοι υποστηρικτές στο να προστεθεί μια κατηγορία για καλύτερα stund στις ταινίες και την Ακαδημία, επιτέλους, να αναγνωρίσει την σκληρή δουλειά των κασκαντέρ.

Ενας από αυτούς είναι και ο σκηνοθέτης των ταινιών «John Wick» Τσαντ Σταχέλσι, ο οποίος πριν γίνει σκηνοθέτης δούλευε ως κασκαντέρ για πάνω από 35 χρόνια, και πιστεύει πως θα πρέπει να γίνει σύντομα μια αρκετά σοβαρή κουβέντα με την Ακαδημία. «Λοιπόν, νομίζω πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση τώρα. Δούλευα ως κασκαντέρ για 35 χρόνια. Δεν γνωρίζω, επίσημα, ούτε έναν κασκαντέρ που να έχει μιλήσει ποτέ με κάποιον στη Ακαδημία και δεν ξέρω ούτε έναν από την Ακαδημία που να έχει μιλήσει ποτέ με κανέναν που να δουλεύει ως κασκαντέρ. Τι σας λέει αυτό;»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Γουίκ κυνηγημένος από τους πάντες στο νέο τρέιλερ του «John Wick Chapter 4»

john wick 4

Για τον Σταχέλσκι οι κασκαντέρ είναι εξίσου απαραίτητοι για την επιτυχία κάποιας ταινίας όσο και οι ηθοποιοί. «Είμαστε ένα από τα κύρια τμήματα, συμμετέχουμε σε κάθε ταινία. Αν το αξίζουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αν πρόκειται να ονομάζεστε Ακαδημία Ταινιών και των Τεχνών, τότε κι εμείς είμαστε μέρος των ταινιών αυτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά πώς θα πρέπει να λειτουργήσει όλο αυτό; Οι κασκαντέρ δουλεύουν σε περισσότερα από ένα τμήματα. Οπότε το πραγματικό ερώτημα, για να λειτουργήσει, είναι το ποιος θα πρέπει να βραβευτεί. Ο κασκαντέρ; Ο χορογράφος; Ο συντονιστής; Συνολικά; Δεν έχω πραγματικά την απάντηση, αλλά είμαι πρόθυμος να καθίσω με κάποιους άλλους έξυπνους ανθρώπους και να προσπαθήσουμε να το λύσουμε μαζί.»

Και, μεταξύ μας, δεν έχει άδικο σε αυτό. To «John Wick» έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία κυρίως λόγω των σκηνών δράσης του, οι οποίες χωρίς του κασκαντέρ να στήνουν όλες αυτές τις εξαιρετικές μάχες δεν θα ήταν τίποτα. Ηρθε η ώρα και η Ακαδημία να το αναγνωρίσει αυτό.