Φεστιβάλ / Βραβεία

Είστε έτοιμοι για το 6ο Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ;

στα 10

Το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχεται ανανεωμένο με πλήρες πρόγραμμα προβολών και δράσεων.

Flix Team
Είστε έτοιμοι για το 6ο Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ;

Με νέα τμήματα, δράσεις και έναν ολόκληρο κόσμο σινεμά για όλ@ ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 20 Μαΐου. Για δέκα ημέρες μπορείτε να παρακολουθήσετε - σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - με ελεύθερη είσοδο ταινίες στα διάφορετικά τμήμα του Πανοράματος αλλά και masterclasses γύρω από την τέχνη (και την τεχνική) του σινεμά.

Τα τμήματα του Φεστιβάλ είναι το Γενικό (με 15 ταινίες από φοιτητές του τμήματος - από ταινίες πρώτου έτους μέχρι και υποψήφιες για τα φετινά σπουδαστικά βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), το Διεθνές (με ταινίες από όλον τον κόσμο και συνεργασίες με τις σχολές Lodz Film School της Πολωνίας, TAI School of Arts και ECAM Film School της Ισπανίας), το Παράλληλο με τη διεξαγωγή μιας οπτικοακουστικής έκθεσης, Special live Performances και masterclasses.

To Σαββατο 21/05 καλεσμένος του Πανοράματος θα είναι ο Γιώργος Μακρής διευθυντής του εργαστηρίου zagoriwood ο οποίος θα μιλήσει γι’ αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό Φεστιβάλ - Εργαστήριο. Την Κυριακή 22/05 καλεσμένοι θα είναι ο Αρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης, δημιουργοί της βραβευμένης μικρού μήκους «Από το Μπαλκόνι». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πολιτισμός Εν Κινήσει Κοιν. Σ. Επ. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για το διάστημα 20-30 Μαΐου στους χώρους της Κοιν. Σ. Επ. Επόμενη Στάση.

auth

Πρόγραμμα προβολών και δράσεων

21 Μαΐου

12.30 Masterclass για το Zagori-wood
19.00 Προβολές Γενικού-Ά τμήμα (Q&A με τα δημιουργά των ταινιών) | Προβολές Διεθνούς: Ά τμήμα (Q&a Με τα δημιουργά των ταινιών)

22 Μαΐου

12.00 Masterclass με τον Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη
18.30 Music and foley live Performance
19.00 Προβολές Διεθνούς: Β’ τμήμα (Q&A Με τα δημιουργά των ταινιών) | Προβολές Γενικού - Β’ τμήμα (Q&Α Με τα δημιουργά των ταινιών)

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν το πρώτο διήμερο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, Αποθήκη Α.
Το δεύτερο διήμερο (4, 5 Ιουνίου) η διεξαγωγή του Φεστιβάλ του Πανοράματος θα γίνει στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ με επαναληπτικές προβολές και έξτρα events!
Το διήμερο στην Αθήνα θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μείνετε συντονισμένα για περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι σε σχέση με την προσβασιμότητα του Πανοράματος: «Βασικός μας στόχος της διοργάνωσης για φέτος, είναι οι προβολές και δράσεις να είναι όσο πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές γίνεται για όλα! Έτσι, οι προβολές του λιμανιού φέτος θα έχουν και ελληνικούς υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα, αλλά και με αγγλικούς για μη ελληνόφωνα. Όλα αυτά, με την υποστήριξη του Νεανικού Πλάνου. Επιπλέον το σοφό μας podcast "Γουίλ φιξ ιτ ιν ποστ", υποτιτλίζεται αργά, μα σταθερά, μαζί με όλες τις αναρτήσεις της διοργάνωσης στα social media από τη μάχιμη ομάδα. Πλέον έχουμε και την δυνατότητα ηχητικής περιγραφής στα σποτάκια μας με τη βοήθεια της σοφής και μοναδικής Αναστασίας Χριστιανοπούλου.»

Ακολουθήστε τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στο Facebook και στο Instagram.