Buzz

Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

στα 10

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media στην Ελλάδα και από τον Καρπό (Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου WOMEN IN THE MEDIA Erasmus+.

Flix Team
Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

«Στις 27 Αυγούστου θα συζητήσουμε για την ίση και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στα οπτικοακουστικά μέσα!»

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media στην Ελλάδα και από τον Καρπό (Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου WOMEN IN THE MEDIA Erasmus+, θα συζητηθούν τρόποι για να αυξηθεί η εκπροσώπηση των γυναικών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μπροστά και πίσω από την κάμερα, θέμα που βρίσκεται στο κέντρο της συζήτησης τα τελευταία χρόνια για την ισότιμη παρουσία των γυναικών σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενα πεδία.

Θα μιλήσουν γι' αυτό εκπρόσωποι φορέων όπως το WIFTGR, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και γυναίκες επαγγελματίες του χώρου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη 2021-2127 και να αποτυπώσει τις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο προγραμματισμός της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος WOMED Erasmus+, τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε σχέση με την ισότητα και την ίση συμμετοχή των φύλων στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας καθώς και μια συζήτηση με γυναίκες επαγγελματίες με θέμα τις εμπειρίες και τα προβλήματα τους στον χώρο αυτό. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί ενδεικτικά σε θεματικές που αφορούν στις δυνατότητες βελτίωσης της παρούσας κατάστασης, στους παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά και στις μεθόδους διεκδίκησης θέσεων εξουσίας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στις 27 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, στις 20:00 μ.μ. στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 12.

Ο αριθμός θέσεων θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά μέτρα που θα είναι σε ισχύ την ημερομηνία της εκδήλωσης, αν αλλάξει κάτι θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα

Μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας εδώ συμπληρώνοντας αυτήν την φόρμα.


Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Creative Europe's MEDIA και το γραφείο του στην Ελλάδα.