Buzz

Ηταν 1η Αυγούστου όταν...

στα 10

Από τη γέννηση του MTV μέχρι το θάνατο της Φράνσις Φάρμερ, αυτά είναι τα γεγονότα που έγραψαν τη δική τους ιστορία όταν το ημερολόγιο έδειχνε 1η Αυγούστου.

Ηταν 1η Αυγούστου όταν...

Ολα όσα αξιοσημείωτα συνέβησαν την πρώτη μέρα του πιο καλοκαιρινού από όλους τους μήνες στο σινεμά, την τηλέοραση και τον χώρο του θεάματος.

Δείτε ακόμη: Τα ασπρόμαυρα καλοκαίρια μιας άλλης εποχής

Ηταν 1η Αυγούστου όταν...

Venice film Festival 1934

To 1934 ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ηταν το πρώτο με διαγωνιστικό τμήμα στο οποίο βραβεύθηκαν μια ιταλική (το «Τeresa Confalonieri» του Γκίντο Μπρινιόνε) και μια «ξένη» (το «Man of Aran» του Ρόμπερτ Τζ. Φλάχερτι).

Giancarlo Giannini

To 1942 γεννιέται ο Τζιανκάρλο Τζιανίνι, ένας από τους διασημότερους Ιταλούς ηθοποιούς, πιο γνωστός, ανάμεσα σε άλλους, για τους ρόλους του στις ταινίες της Λίνα Βερτμίλερ (βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Καννών για το «Ιστορίες Ερωτας και Αναρχίας», υποψηφιότητα για Οσκαρ για το «Seven Beauties»), τον «Αθώο» του Λουκίνο Βισκόντι, το ρόλο του στο «Casino Royale» του 2006.

Sam Mendes

To 1965 γεννιέται ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες. Κέρδισε το Οσκαρ Σκηνοθεσίας με το «American Beauty» το 1999 και σκηνοθέτησε δύο από τις πιο πετυχημένες ταινίες του Τζέιμς Μποντ, το «Skyfall» και το «Spectre». Ηταν παντρεμένος με την Κέιτ Γουίνσλετ από το 2003 μέχρι και το 2011.

Frances Farmer 607

Το 1970 πεθαίνει από καρκίνο του οισοφάγου στα 56 της χρόνια η Φράνσις Φάρμερ, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια που έμεινε κυρίως γνωστή για το μύθο της βασανισμένη της ζωή, τις απανωτές συλλήψεις από την αστυνομία για απρεπή συμπεριφορά, την εθελοντική της εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική και την... ενσάρκωσή της από την Τζέσικα Λανγκ στο «Frances».

Elizabeth Taylor Richard Burton

Το 1976 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παίρνει για δεύτερη φορά διαζύγιο από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

San DIego 1979

Το 1979 ανοίγει το 12ο San Diego Comic-Con International στο U.S. Grant Hotel.

Jason Momoa

To 1979 γεννιέται ο Τζέισον Μομόα.


Το 1981 βγαίνει στον αέρα το MTV. Οι πρώτες λέξεις που ακούγονται από τον Τζον Λακ είναι «Κυρίες και κύριοι, rock and roll» με φόντο την απογείωση του Apollo 11 που είχε γίνει νωρίτερα την ίδια χρονιά. Ακολούθησε το σήμα του καναλιού, γραμμένο από τους Τζόναθαν Ελίας και Τζον Πέτερσεν με την αμερικανική σημαία να παίρνει το σχήμα του λόγκο του MTV. O παραγωγός Φρεντ Σάιμπερτ είχε δηλώσει ότι αρχικά είχαν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν το «ένα μικρό βήμα» του Νιλ Αρμστρονγκ, αλλά προέκυψαν ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Το σήμα με την προσελήνωση έπαιξε μέχρι και το 1986, όταν αποσύρθηκε μετά την ανατίναξη του Challenger. To πρώτο βίντεο κλιπ που προβλήθηκε ποτέ στο κανάλι ήταν το «Video Killed the Radio Star» των The Buggles. Το ακολούθησε το «You Better Run» της Πατ Μπέναταρ.

San Diego 1985

To 1985 ανοίγει το 18ο San Diego Comic-Con International στο Hotel San Diego.

Mcenroe

To 1986, o παγκόσμιος σταρ του τένις Τζον ΜακΕνρό παντρεύεται την Τατούμ Ο' Νιλ. Θα κάνουν μαζί τρία παιδιά και θα χωρίσουν το 1992. Μετά το διαζύγιο η Τατούμ Ο' Νιλ θα εθιστεί στην ηρωίνη και έτσι ο ΜακΕνρό θα πάρει την κηδεμονία των παιδιών.

Διαβάστε ακόμη: Το Flix βουτάει στις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά