Φεστιβάλ / Βραβεία

Γαλλικό σινεμά για όλους. Το 11ο MyFrenchFilmFestival έρχεται σε ένα μήνα

στα 10

Στις 15 Ιανουαρίου κι ως τις 15 Φεβρουαρίου, όλος ο πλανήτης βλέπει τις καλύτερες γαλλικές ταινίες, online.

Flix Team
Γαλλικό σινεμά για όλους. Το 11ο MyFrenchFilmFestival έρχεται σε ένα μήνα

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν πέρσι το MyFrenchFilmFestival, ενώ στην διάρκεια της καραντίνας του Μαρτίου, το φεστιβάλ προσέφερε μια ειδική Stay Home έκδοση, διαθέσιμη παγκοσμίως.

Ενα μήνα πριν το ξεκίνημά του, το φεστιβάλ αποκαλύπτει σήμερα το υπέροχο πόστερ του κι ένα ακόμη πιο απολαυστικό teaser τρέιλερ δημιουργημένα και τα δύο από την γαλλίδα animator Ζουλί Κατί, ο κινηματογραφικός κόσμος της οποίας πλάθει ένα πλούσιο, ποιητικό, ψυχοτροπικό pop punk σύμπαν.

11th my french film festival teaser 607

Η ίδια μιλώντας για το σποτάκι που ειναι ντυμένο με την μουσική της ελβετικής μπάντας Hyperculte λέει: «Αν και το MyFrenchFilmFestival δεν περίμενε αυτή την παράξενη περίοδο της πανδημίας για να προτείνει ένα online φεστιβάλ, σκεφτόμουν πάνω απ΄όλα τους κινηματογράφους και ήθελα να κάνω μια αναφορά σε αυτους, μέσα από το teaser. Ολοι ξέρουμε πόσο πολύ μας λείπει η κοινή και την ίδια στιγμή προσωπική εμπειρία του να πηγαίνουμε σινεμά. Παίζοντας με τα κλισέ, καλώ θεατές απ΄όλο τον κόσμο να καθίσουν στις κόκκινες καρέκλες του laptop σινεμά τους, σαν να τους λέω: “Από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη ας πάμε σινεμά μαζί. Από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ας μοιραστούμε αυτή την γενναιόδωρη και παραξενη επιλογή γαλλόφωνων ταινιών”».

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 5 Ιανουαρίου προς το παρόν ξέρουμε μόνο το παιδικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που αποτελείται από πέντε animated μικρού μήκους: Τα «A Lynx in Town» της Νίνα Μπισαριάνα, «le Monde De Dalia» του Χαβιέρ Ναβάρο Αβίλες, «Maestro» των Illogic, «O28» των Οταλιά Καουζέ, Τζοφρί Κολέν, Λουίζ Γκραρντέλ, Αντουάν Μαρσάν, Ρομπέν Μερλ, Φαμπιάν Μιράν και «The Kindergarten Show» του Λοΐκ Μπριγιέρ.

11th my french film festival teaser 607

Ολες οι μικρού μήκους του φεστιβάλ μπορούν να ιδωθούν δωρεάν ενώ οι μεγάλου μήκους κοστίζουν €1.99 ανά ταινία, ή €7.99 για πακέτα ταινιών. Εκτός (από το site του φεστιβάλ)[https://www.myfrenchfilmfestival.com/en/], οι ταινίες είναι διαθέσιμες σε δεκάδες streaming πλατφόρμες ανά τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες οι Apple TV (σε περισσότερες από 90 χώρες), AmazonPrime Video, Google Play και το MUBI.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του φεστιβάλ και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.