Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Insyriated 607

Εντός Ορίων (Insyriated) του Φίλιπ φαν Λέου

Δαμασκός, ανοχύρωτη πόλη. Από τις γρίλιες των μονίμως σφραγισμένων παραθύρων η γειτονιά φαίνεται βομβαρδισμένη, εγκαταλειμμένη, επικίνδυνη. Ελεύθεροι σκοπευτές κατοικούν στα χαλάσματα σημαδεύοντας ό,τι κινείται. H 55χρονη Oυμ όμως αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι της - ένα πάλαι ποτέ αστικό οροφοδιαμέρισμα, όπου τώρα σε κάθε του δωμάτιο έχουν βρει καταφύγιο μέλη της οικογένειας και φίλοι γείτονες. Ο άντρας της είναι αντάρτης, λείπει συνέχεια. Εκείνη έχει την ευθύνη για τις ζωές όλων. Εκείνη αποφασίζει για το πότε θα ανοίξει η διπλαμπαρωμένη πόρτα που απαγορεύει την είσοδο ακόμα και σε αυτούς που τάζουν "προστασία" (το ποιος είναι ο εχθρός στη Συρία άλλωστε είναι τόσο θολό), εκείνη μοιράζει το ελάχιστο νερό, εκείνη καταλαβαίνει κι από τον ήχο των ριπών για το πόσο έχει πλησιάσει το μέτωπο το μπαλκόνι της - ώστε να δώσει το σύνθημα και να μαζευτούν όλοι σε εμβρυακή στάση κάτω από τους πάγκους της κουζίνας, που είναι το ασφαλέστερο δωμάτιο. Σκληρή, αυστηρή, δυνατή, τρομαγμένη, αλλά και ταυτόχρονα αποφασισμένη: «μην ανησυχείτε» λέει συνεχώς αγκαλιάζοντας τα παιδιά της. «Πόλεμος είναι, θα τελειώσει...»

Πόσο έτοιμοι είστε να περάσετε 24 ώρες (ή έστω 80 κινηματογραφικά λεπτά) σ' ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη Συρία; Βραβείο Κοινού στη Berlinale 2017 (τμήμα Panorama) και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

hangover 3 607

The Hangover, Part III του Τοντ Φίλιπς

Ο Αλαν βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Εχει σταματήσει τα φάρμακά του και ξεπερνά διαρκώς, με μεγάλη χαρά, κάθε όριο επιτρεπτής συμπεριφοράς. Η οικογένειά του τον πιέζει να πάει για ένα διάστημα σε κλινική. Οι τρεις «φίλοι» και σύντροφοί του στις περιπέτειες, το γνωστό μας «wolf pack», για να του χρυσώσουν το χάπι, προσφέρονται να τον πάνε οι ίδιοι με το αυτοκίνητο στην κλινική. Αυτό θα είναι το τελευταίο road trip για την «αγέλη», αλλά θα εξελιχθεί κάθε άλλο παρά ομαλά. Στο δρόμο θα συναντήσουν ξανά τον κ. Τσάου και την παρανοϊκή του βιαιότητα, αλλά κι έναν γκάνγκστερ στο πρόσωπο του Τζον Γκούντμαν, ο οποίος θα τους στείλει σε μια αποστολή που θα τους οδηγήσει και πάλι εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, στο Λας Βέγκας.

Το τρίτο και – θεωρητικά – τελευταίο μέρος του εκπληκτικά επιτυχημένου κωμικού franchise αποχαιρετά τη σειρά μ’ ένα hangover που θα ήθελε λίγο περισσότερο αλκοόλ, σπιρτάδα ή έμπνευση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Star

Face off 607

Αδίστακτα Πρόσωπα (Face/Off) του Τζον Γου

Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ προσπαθεί να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο -βόμβα που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Αντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο προσπαθεί εδώ και χρόνια να συλλάβει, ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του. Μετά την ενέδρα που έστησε στον Τρόι και τον αδελφό του, ο αρχιτρομοκράτης πέφτει σε κώμα. Ο μόνος που γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Ο Σον αποφασισμένος να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο πολύπλοκα, όταν και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, αφού συνέλθει από το κώμα και διαπιστώσει ότι το πρόσωπό του έχει... εξαφανιστεί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις του Στέλιου Καμμίτση

Ο Βίκτωρας είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων. Ζει μόνος του, δουλεύοντας περιστασιακά σε ένα εργαστήρι επίπλων και φροντίζοντας την άρρωστη γιαγιά του. Ο θάνατος της θα τον κάνει να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του κάπου στη Βαυαρία, εκεί όπου η τελευταία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια καινούρια οικογένεια και μια ολοκαίνουρια ζωή. Ο Βίκτωρας ίσως δεν το γνωρίζει αλλά αυτό το ταξίδι θα είναι κάτι σαν τη βουτιά στο νερό από ψηλά που πλέον δεν τολμά να κάνει εδώ και καιρό, αφού το σώμα του μοιάζει πλέον ασταθές, η αυτοπεποίθηση του είναι τραυματισμένη, η ενηλικίωση του ταυτόχρονα πρωθύστερη και καθυστερημένη. Συνειδητοποιώντας την ελευθερία αλλά και τον εγκλωβισμό που σημαίνει το να μπορείς να φεύγεις από κάπου χωρίς να λείπεις σε κανέναν, θα αρχίσει δειλά να αναζητά απαντήσεις. Εχει όσο χρόνο θέλει, όσο δηλαδή μπορεί να κρατήσει αυτό το ταξίδι που δεν γνωρίζει κανείς ότι κάνει. Αυτό όμως που πρέπει να βρει σίγουρα είναι τις σωστές ερωτήσεις. Αυτές θα έρθουν στη μορφή του Ματίας, ενός Γερμανού που θα γνωρίσει στο πλοίο για το Μπάρι. Ο Ματίας θα γίνει συνοδηγός στο ταξίδι, στην αρχή με μια συμφωνία να μοιράσουν τα έξοδα, στη συνέχεια επειδή είναι φανερό πως θέλει να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στον Βίκτωρα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

extraction 2

Extraction 2 του Σαμ Χάργκρεϊβ

Ο Αυστραλός μισθοφόρος θα αναλάβει μία ακόμα φονική αποστολή: να σώσει την κακοποιημένη οικογένεια ενός αδίστακτου Γεωργιανού γκάνγκστερ από τη φυλακή όπου κρατείται.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

great expectations

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations)

Η σειρά αναφέρεται στον Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει στην απομόνωση από τότε που την εγκατέλειψαν, πριν από 30 χρόνια. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα… μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση! Τον τίτλο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς ειρωνικό, καθώς ο Πιπ θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης που τον βοήθησε είναι ο κατάδικος, τον οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Τα χρήματα, οι φιλοδοξίες του και η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του δοκιμάζονται λόγω της σχέσης του με τον ευεργέτη μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί η μοίρα του.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+