Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


great expectations

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations) του Αλφόνσο Κουαρόν

Ο μικρός Φιν Μπελ προσλαμβάνεται από τη Νόρα Ντίνσμουρ, μια εκκεντρική ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει εδώ και τριάντα χρόνια στην έπαυλη όπου την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της την ημέρα του γάμου τους. Καθήκον του Φίνεγκαν είναι να κάνει παρέα στην όμορφη ανιψιά της Νόρα, τη συνομήλική του Εστέλα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ένας δυνατός έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, όμως η Εστέλα φεύγει κάποια μέρα για την Ευρώπη. Απογοητευμένος, ο Φιν, που έχει εξελιχθεί στο μεταξύ σε έναν χαρισματικό ζωγράφο, αφήνει στην άκρη τα πινέλα του κι ασχολείται με το ψάρεμα. Ωστόσο, μερικά χρόνια μετά, μπαίνει στη ζωή του ένας μυστηριώδης ευεργέτης, ο οποίος τον παροτρύνει να καταπιαστεί ξανά με την τέχνη του και χρηματοδοτεί τη μετακίνησή του στη Νέα Υόρκη, όπου μένει πλέον μόνιμα η Εστέλα. Η επανασύνδεση των δύο ερωτευμένων νέων θα οδηγήσει σε μια θυελλώδη αναθέρμανση του εφηβικού τους πάθους.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game) του Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

District 9

District 9 του Νιλ Μπλόμκαμπ

Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα, στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους. Και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στη Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Σήμερα, την ευθύνη των εξωγήινων έχει η MNU (Multi-National United), μια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. Όταν ο Βίκους βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της MNU, προσβληθεί από έναν εξωγήινο ιό που αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Το αριστουργηματικό υβρίδιο επιστημονικής φαντασίας και πολιτικού σινεμά του Νιλ Μπλόμκαμπ που κατάφερε να κλείσει μια παραβολή για το Απαρτχάιντ στη συσκευασία μιας περιπέτειας και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ (και με υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας).

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Mega

Cafe Society

Café Society του Γούντι Αλεν

Ο Στιβ Καρέλ είναι ένας μεγαλο-ατζέντης, ο άνθρωπος που πρέπει να ξέρεις στο Χόλιγουντ του '30, ο οποίος στην αρχή της ταινίας δέχεται ένα τηλεφώνημα από την αδελφή του, από το φτωχικό σπίτι της στο Μπρούκλιν και η οποία του εξηγεί ότι ο γιος της έρχεται στο Χόλιγουντ για να βρει την τύχη του και του ζητά να τον βοηθήσει. Ο νεαρός Μπόμπι τελικά θα συναντήσει τον θείο του, θα αρχίσει να δουλεύει γι' αυτόν αλλά κυρίως θα γνωρίσει την γραμματέα του και θα την ερωτευθεί, ακόμη κι αν εκείνη του εξηγεί ότι είναι ήδη δεσμευμένη. Μέχρι την στιγμή που ένα βράδυ θα χτυπήσει την πόρτα του λέγοντάς του ότι ο φίλος της την εγκατέλειψε. Και κάπως έτσι η ρομαντική τους ζωή θα ξεκινήσει. Μόνο που αυτό δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή σε μια ιστορία που είναι γεμάτη απρόσμενες τροπές και αλλαγές, άλλοτε ευτυχείς, άλλοτε θλιμμένες, συχνά πολύ αστείες, μερικές φορές πολύ μελαγχολικές.

Σαν μια κομεντί σαν αυτές που βλέπουν οι ήρωες της, το «Café Society» έχει ένα γοητευτικό παλιομοδίτικο αέρα, αν και χωρίς το ειδικό βάρος που θα ήθελες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Café Society».

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Open

1976

1976 της Μανουέλα Μαρτέλι

Στη Χιλή, το 1976 του τίτλου, τα πρώτα χρόνια τής χούντας του Πινοσέτ, η πενηντάχρονη Κάρμεν, κομψή, συγκρατημένη, κοιτάζει με απορία κάθε δείγμα καθεστωτικής καταπίεσης ή βίας την περιτριγυρίζει: τις συλλήψεις στο δρόμο, τα ξεβρασμένα στην ακρογιαλιά πτώματα. Κυρίως την ενδιαφέρει η ανακαίνιση του εξοχικού της οικογένειάς της, το ροζ χρώμα που θέλει να βάψει τούς τείχους, όπως το βλέπει στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που δεν χρησιμοποίησε ποτέ, ο γιατρός άντρας της και τα παιδιά της, η ηλικιωμένη υπηρέτρια Εστέλα που μπορεί να κάνει όλο και πιο λίγα. Και η παράκληση του ιερέα τής ενορίας της: να περιθάλψει έναν νεαρό που βρίσκεται σ’ ένα κρυφό σπίτι, τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι. Ως καλή Σαμαρείτισσα, η Κάρμεν θα δεχτεί, όμως αυτή η επαφή θα τής ανοίξει τα μάτια όχι μόνο στην αντίσταση στη χούντα, αλλά και στην ευκαιρία να νιώσει αυθύπαρκτη και σημαντική.

H ηθοποιός Μανουέλα Μαρτέλι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία τόσο διακριτική όσο και εκρηκτική ιστορία που εμπνεύστηκε από τη γιαγιά της και τις αφηγήσεις της για τη Χούντα του Πινοσέτ, με την Αλίν Κούπενχαϊμ σε μια σαρωτική ερμηνεία αυτοσυγκράτησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

rain dogs

Rain Dogs

Η Κοστέλο είναι μια μητέρα που κάνει (κυριολεκτικά) τα πάντα για να μεγαλώσει την κόρη της Οταν ξεκινάει το «Rain Dogs», τη βρίσκουμε μόλις της έχουν κάνει έξωση και έχει αντιμιλήσει στην αστυνομία. Ο,τι ακολουθεί στα 8 επεισόδια μιας σειράς που δεν μοιάζει ακριβώς με καμία άλλη που έχουμε δει, είναι μια ιστορία επιβίωσης με ήρωες την Κοστέλο, την κόρη της Γκλόρια και τον Σέλμπι, τον γκέι κολλητό της Κοστέλο που μόλις έχει βγει από τη φυλακή.

Με έμφαση στην απεικόνιση αντιηρώων που φέρουν κάτι γνώριμο σε όλους μας και στην αποδοχή τους, το «Rain Dogs» (με τίτλο εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι του Τομ Γουέιτς που αναφέρεται σε όσους κοιμούνται έξω στη βροχή), είναι η απόδειξη του καλού, ανατρεπτικού, βαθιά κοινωνικού, αλλά και αστείου χωρίς να γίνεται ποτέ σοβαροφανές βρετανικού φλέγματος. Εκπληκτική Κοστέλο η Ντέιζι Μέι Κούπερ, ηθοποίος και σεναριογράφος, δημιουργός του «This Country» του BBC το 2017.

Η σειρά είναι διαθέσιμη από το Vodafone TV

beef

Beef

Ένα περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ δύο αγνώστων –ενός αποτυχημένου εργολάβου και μιας επιχειρηματία– πυροδοτεί μια κόντρα που βγάζει τα πιο σκοτεινά τους ένστικτα.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix